Cennosti zmizely! Martinezovi se Schwartzmanem vykradli v Eastbourne pokoje

- Jan Vojkůvka

Španěl Pedro Martinez a Argentinec Diego Schwartzman nebudou na své ubytování v Hydro Hotel v Eastbourne vzpomínat zrovna v nejlepším. Oběma tenistům totiž během jejich účinkování na turnaji vykradli hotelové pokoje. Martineze nejvíce mrzí krádež jeho hodinek, které si koupil za postup do třetího kola Roland Garros roce 2020.

Pětadvacetiletý Pedro Martinez, aktuálně 49. hráč světa a vítěz letošního turnaje ATP v chilském Santiagu, odhalil krádež v pondělí večer po návratu do hotelu. Po návratu z tréninku zjistil, že mu chybí několik věcí, včetně zmíněných hodinek.

„Když jsem dorazil do pokoje, zjistil jsem, že tam hodinky nejsou. Hledla jsem je po celém pokoji, ale nebyly tam. Šel jsem na recepci, abych to vyřídil a po patnácti minutách přišel Diego a oznámil to samé,“ poukázal také na vykradení pokoje světové patnáctky Diega Schwartzmana.

„Z pokoje se mu ztratilo také pár věcí,“ pokračoval Martinez, který pak v úterý nastoupil do utkání prvního kola proti Alejandru Davidovichovi. Ten mu po druhém setu duel skrečoval. „Připravit se na zápas bylo těžké, protože jsem měl fakt špatnou noc. Abych řekl pravdu, nemohl jsem spát.“

„Byly to jen hodinky, ale měl jsem je dva roky, jelikož jsem si je koupil za postup do třetího kola Roland Garros. Mají pro mě hlavně sentimentální hodnotu,“ podotkl Martinez. „Ale co s tím nadělám? V hale nemají ani kameru,“ dodal s tím, že nečeká návrat svých věcí.

Incident potvrdila také policie, která v prohlášení uvedla, že vyšetřuje dvě krádeže, při nichž byly odcizeny věci vysoké hodnoty, a to včetně hodinek, batohů, finanční hotovosti a osobních věcí.