Bolestivá porážka z mečbolu. Jsem hodně zklamaný, lituje debutant Kopřiva

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Pouhý jeden fiftýn od postupu do finále wimbledonské kvalifikace byl Vít Kopřiva (128.), který nakonec po velkém boji podlehl v Roehamptonu Rakušanovi Sebastianu Ofnerovi (222.) po dvou hodinách a 14 minutách 6:3, 6:7(2) a 5:7. Přestože český tenista podal při své wimbledonské premiéře kvalitní výkony, převažovalo u něj po zápase zklamání.

Vít Kopřiva byl po svém kvalifikačním zápase nesmírně rozmrzelý. Pochopitelně, proti Rakušanu Ofnerovi měl na příjmu za stavu 6:5 ve druhé sadě k dispozici mečbol, jenže ten nevyužil. Další šanci k ukončení duelu už následně nedostal.

„Jsem hodně zklamaný a naštvaný na sebe, že jsem to nedokázal dotáhnout alespoň do tiebreaku. S odstupem času to možná budu hodnotit pozitivně, ale teď převládá smutek,“ okomentoval poklesle. „Soupeř výborně servíroval, hodně to mixoval. Za důležitých stavů si podáním pomohl, na můj mečbol předvedl dobrý servis. Ale šance jsem měl, bylo to spíše o mém returnu,“ dodal.

Kopřiva se rozhodně nemá za co stydět. Na trávě odehrál druhé utkání v kariéře, s tímto specifickým povrchem se poprvé setkal až v neděli. „Jsem překvapený, jak jsem se na trávě prezentoval. Já budu mít asi vždy raději antukový tenis, tady je vše o servise a voleji. Alespoň jsem nasbíral nějaké zkušenosti a v příštích letech se sem budu více těšit,“ vyhlíží další ročníky Wimbledonu pětadvacetiletý tenista.

Atmosféru travnatého grandslamu si 128. hráč světového žebříčku užil. „Tráva vyzařuje něco jiného, všechno je tady čisté. Pocházím z Fulneku, tam se Wimbledon bere jako modla. Ale samozřejmě zahrát si na ostatních grandslamech je také úžasné.“

A že se v Londýně nehraje o body do rankingu ATP, nemělo na jeho rozhodování o účasti žádný vliv. „Bylo to naprosto jednoduché. Je to moje první kvalifikace Wimbledonu, to se neodmítá. Jen příprava byla kvůli absenci bodů trochu jiná, vynechal jsem travnaté turnaje a připravoval se na antuce,“ nechal se slyšet Kopřiva.

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
2. kolo kvalifikace mužů
Sebastian Ofner (AUT, 222.) – VÍT KOPŘIVA (128.) 3:6, 7:6(2), 7:5