ITF

Mácha Lake Open: Bejlek porazila Malečkovou, vyhrála druhou šedesátku v kariéře

- Redakce

Turnaj Mácha Lake Open 2022 korunoval v neděli svou letošní šampionku. Stala se jí šestnáctiletá Sára Bejlek (269.), která ve finále porazila dvakrát 6:4 Jesiku Malečkovou (249.). Talentovaná česká hráčka vítězstvím navázala na svůj loňský triumf na šedesátce v Olomouci a celkově vybojovala třetí profesionální titul.

Bejlek vstupovala do utkání v roli papírové favoritky a svou pozici za necelé dvě hodiny také potvrdila. V duelu se zkušenější krajankou se jí velmi dařilo na returnu, když využila čtyři ze sedmi brejkbolů.

Nijak ji přitom nerozhodilo, že v první sadě přišla o vedení 4:2 a do sady druhé vstoupila ztraceným podáním. Po rychlém srovnání na 2:2 a odvrácení brejkbolu Malečkové v sedmé hře si dokráčela pro vítězství, které dotáhla v desátém gemu na returnu.

Bejlek triumfovala na turnaji ITF kategorie W60 podruhé v kariéře. Loni totiž zvítězila na podniku stejné kategorie v Olomouci. Celkově vybojovala svou třetí singlovou trofej mezi profesionálkami, jelikož letos triumfovala také v italské Santa Margheritě.

Vítězství v České Lípě se výrazně promítne i do jejího postavení ve světovém žebříčku. Po zisku trofeje poskočí na 213. místo světa. Poražená finalistka Malečková by měla nově figurovat na 219. pozici.

Obě tenistky nyní čeká rychlý přesun na trávu, mají totiž startovat v kvalifikaci slavného Wimbledonu.

Mácha Lake Open, Česká Lípa (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (249.) – SÁRA BEJLEK (269.) 4:6, 4:6