Venus: Zápasy Sereny bych někdy nejraději prospala. Ani ona ještě kariéru nekončí

- Petr Sumbal

Nad budoucností tenisové kariéry Venus Williamsové visí jeden velký otazník. Dnes již čerstvě 42letá veteránka sice neoznámila konec kariéry, ale letos jsme ji ještě na dvorcích neviděli. Podle svých slov však má sedminásobná grandslamová vítězka stále v hlavě myšlenky na návrat. Dále Williamsová v rozhovoru na konferenci BIO2022 mluvila mimo jiné o tom, jak se těší na to, až uvidí svou mladší sestru Serenu opět v akci.

Zdá se, že bývalá světová jednička Venus Williamsová ještě neřekla své poslední slovo. V rozhovoru s novinářkou Erin Andrewsovou, jenž probíhal v rámci konference BIO2022, Williamsová nepotvrdila konec kariéry a nechala tak otevřená vrátka svému případnému návratu na kurty.

Naposledy Williamsová hrála soutěžní zápas loni v srpnu na podniku v Chicagu, kde prohrála hned v prvním kole a zakončila tak rok s nedobře vyhlížející bilancí tří výher oproti devíti porážkám. „Nynější pauza od tenisu způsobila, že si ho teď vážím ještě o dost více. Tu hru stále miluji,“ prohlásila Williamsová.

Zatímco mladší sestra Venus Serena oznámila svůj dlouho očekávaný comeback na Wimbledonu, Venus se tohoto turnaje nezúčastní. O to víc je ale nadšená z toho, že opět uvidí svou sestru v akci. „Bylo to tajemství, které jsem musela dlouho udržet v sobě, takže jsem ráda, že je to konečně venku,“ usmála se Williamsová. „Nemůžu se dočkat, až ji znovu uvidím na kurtu,“ dodala.

Obě sestry Williamsovy se vždy během svých kariér vzájemně podporovaly a jedna byla té druhé tou největší fanynkou, přestože se spolu několikrát střely na kurtu v důležitých zápasech. Nic se na tom nezměnilo ani v jejich pokročilejším tenisovém věku.

„Sledovat Serenu jsou pro mě vždy obrovské nervy. Někdy bych nejraději její finálové zápasy prospala. Až tak moc bývám nervózní,“ přiznala Venus. „Nakonec se ale vždy vzbudím a rychle kontroluji skóre. Nevím, proč jsem si na to nikdy nezvykla. Asi je to tím, že mé naděje a sny jsou pořád s ní,“ doplnila.

Dalších zápasů Sereny se dočká Venus už velmi brzy. Příští týden bude hrát 23násobná grandslamová vítězka čtyřhru na turnaji v Eastbourne po boku Tunisanky Ons Džabúrové a poté už povedou její kroky na slavný Wimbledon, kde bude startovat na divokou kartu.