Od Šwiatekové schytala dva kanáry. Posmívali se mi, přiznává reprezentantka

- Filip Lefenda

Andreea Prisacariuová okusila v sezoně sílu hned dvou letošních vítězek Roland Garros. Tento týden prohrála dvaadvacetiletá Rumunka v České Lípě 3:6 a 4:6 s juniorskou šampionkou Lucií Havlíčkovou. Ještě větší „výprask“ musela skousnout před dvěma měsíci v rámci Poháru Billie Jean Kingové, v němž čelila Polce Ize Šwiatekové. V utkání, na které jen tak nezapomene, schytala potupné dva kanáry.

Se světovou jedničkou, která neprohrála už 35 zápasů v řadě, neuhrála Prisacariuová v polovině dubna ani gem. „Nemám důvod být na sebe naštvaná. S výsledkem utkání jsem naprosto v pohodě,“ ohlížela se 310. hráčka žebříčku WTA pro web Sportal zpětně za reprezentačním střetnutím.

„Vlastně jsem hrdá na to, jak jsem se během utkání i po něm prezentovala. I když jsem prohrála dvakrát 0:6, vím, že jsem udělala maximum. Nemám proto čeho litovat,“ podotkla vítězka čtyř menších podniků ITF.

Ta zároveň přiznala, že se po drtivé porážce stala terčem vtípků a popichování. „Mnozí se mi po utkání posmívali. Na světě ale upřímně není mnoho tenistů, kteří by přijali takovou porážku a vše, co se během zápasu dělo, tak jako já,“ zůstává klidná Rumunka ze čtvrté stovky světového pořadí.

„Je to momentálně nejlepší tenistka na světě. Je strašně těžké s ní hrát,“ řekla na adresu o rok mladší polské hvězdy, s níž se potkává už od mládežnických turnajů. „Známe se odmalička. Iga je úžasný člověk. Hodně mi pomohla s tím nepřipouštět si tolik emoce a tlak z okolí. Je to dobrá kamarádka,“ zakončila povídání Prisacariuová.