ITF

Mácha Lake Open: Bejlek s Malečkovou postoupily do semifinále, Nosková po boji padla

- Redakce

Ženský šedesátitisícový podnik ITF v České Lípě měl v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. Šestnáctiletá Sára Bejlek vyřadila po velkém boji o osm let starší Mexičanku Zarazuaovou. Do semifinále pronikla bez ztráty setu i Jesika Malečková, jež vyzrála na Makedonku Gjorčeskou. Naopak nasazená dvojka Linda Nosková nezvládla vyrovnaný souboj se Slovenkou Šramkovou. Karolína Kubáňová s Anetou Kučmovou postoupily do finále čtyřhry, v němž vyzvou Italku Nurii Brancacciovou a Řekyni Despinu Papamichailovou.

Nosková prohrála se Šramkovou
Nasazená dvojka Linda Nosková (139.) sice vstoupila do čtvrtfinále Mácha Lake Open proti Slovence Rebecce Šramkové (238.) skvěle, když získala první set, nakonec ale turnajové osmičce podlehla po dvou hodinách a pěti minutách boje 6:3, 4:6 a 4:6.

Sedmnáctiletá Nosková v rozhodující sadě nejprve prohrávala 2:4, poté srovnala na 4:4. Závěrečné dva gemy vyrovnaného exfederálního derby však patřily pětadvacetileté Slovence, která se může těšit na semifinále proti Sáře Bejlek (269.).

Bejlek zvládla třísetový maraton
Urputnou třísetovou bitvu má za sebou v České Lípě Sára Bejlek (269.). Šestnáctiletá Češka přehrála po třech a půl hodině 7:6(3), 6:7(2) a 7:5 o osm let starší Mexičanku Renatu Zarazuaovou (171.) a postoupila do svého čtvrtého a zároveň největšího semifinále v sezoně.

V rozhodujícím setu byla tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou po brejku na 4:5 na pokraji vyřazení, následně ale nasazené čtyřce brejk oplatila a další zakrátko přidala navrch.

Malečková znovu neztratila set
Jako nůž máslem zatím prochází podnikem ITF v České Lípě nasazená desítka Jesika Malečková (249.). Naposledy zdolala v souboji sedmadvacetiletých tenistek turnajovou třináctku Linu Gjorčeskou (285.). V pátečním čtvrtfinále dokázala Malečková získat v obou sadách dva brejky oproti jednomu soupeřčinu, a porazila tak protivnici ze Severní Makedonie za hodinu a čtvrt 6:3 a 6:4. O finále si v sobotu zahraje proti Despině Papamichailové (156.) z Řecka.

Kubáňová s Kučmovou si zahrají o deblový titul
Karolína Kubáňová a Aneta Kučmová zvládly napínavou semifinálovou bitvu na Mácha Lake Open, když udolaly na divokou kartu startující krajanky Lindu Klimovičovou a Dominiku Šalkovou 7:5 a 7:6(8). Klimovičová se Šalkovou vedly v obou setech 5:3 na gemy a disponovaly celkem čtyřmi setboly, své šance ale nevyužily.

Finálovými soupeřkami Kubáňové a Kučmové budou Italka Nuria Brancacciová a Řekyně Despina Papamichailová. Nasazené trojky měly v semifinále změřit síly se Sárou Bejlek a Lucií Havlíčkovou, vítězky letošního juniorského Roland Garros ale do utkání nenastoupily.

Mácha Lake Open, Česká Lípa (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
SÁRA BEJLEK (269.) – Renata Zarazuaová (MEX, 171.) 7:6(3), 6:7(2), 7:5
Despina Papamichailová (GRE, 156.) – Conny Perrinová (SUI, 302.) 7:6(4), 6:3
Rebecca Šramková (SVK, 238.) – LINDA NOSKOVÁ (139.) 3:6, 6:4, 6:4
Lina Gjorčeská (MKD, 285.) – JESIKA MALEČKOVÁ (249.) 3:6, 4:6

Semifinále čtyřhry
KLIMOVIČOVÁ, ŠALKOVÁ – KUBÁŇOVÁ, KUČMOVÁ 5:7, 6:7(8)
Brancacciová (ITA), Papamichailová (GRE) – BEJLEK, HAVLÍČKOVÁ bez boje