Legendy i nedávná senzace! Wimbledonští pořadatelé odtajnili držitele divokých karet

- Marek Bartošík

Mezi držiteli divoké karty pro letošní Wimbledon figuruje několik atraktivních jmen. Díky přízni pořadatelů se v All England Clubu představí Stan Wawrinka, Serena Williamsová či Tim van Rijthoven, který minulý týden senzačně opanoval travnatý turnaj ATP v Hertogenboschi. Většinu divokých karet získali jako už tradičně britští tenisté a tenistky.

Sedm mužů a šest žen obdrželo v první fázi divokou neboli volnou kartu do hlavní soutěže letošního Wimbledonu, jehož hlavní soutěž vypukne v pondělí 27. června.

Kromě pětice domácích tenistů (Liam Broady, Jay Clarke, Alastair Gray, Paul Jubb a Ryan Peniston) se dostalo také na trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku (290. v žebříčku ATP), který je čtvrtfinalistou Wimbledonu z let 2014 a 2015.

Sedmatřicetiletý Švýcar tak disponuje alespoň teoretickou šancí na zkompletování kariérního grandslamu – ve sbírce má už vavříny z Australian Open 2014, Roland Garros 2015 a US Open 2016.

Z jistoty účasti na Wimbledonu se může radovat i pětadvacetiletý nizozemský debutant Tim van Rijthoven (106.), jenž minulý týden nečekaně oslavil titul v Hertogenboschi, kde porazil mimo jiné Daniila Medveděva, Félixe Augera-Aliassimeho a Taylora Fritze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tim van Rijthoven (@timvrijthoven)

Mezi ženami je ze šesti divokých karet hned pět britských (Katie Boulterová, Jodie Burrageová, Sonay Kartalová, Yuriko Miyazakiová a Katie Swanová). Tou šestou není nikdo jiný než sedminásobná wimbledonská šampionka Serena Williamsová (1208.), která právě loni v All England Clubu odehrála své dosud poslední utkání! Tehdy skrečovala souboj prvního kola proti Aljaksandře Sasnovičové kvůli zranění pravé nohy.

Čtyřicetiletá americká legenda sama informovala o své účasti na Wimbledonu už dnes po poledni na Instagramu. Vítězka 23 grandslamů ve dvouhře se navíc objeví i příští týden na „pětistovce“ v Eastbourne, kde si zkusí čtyřhru po boku Tunisanky Ons Džabúrové.

Kompletní přehled dosud udělených divokých karet pro Wimbledon 2022 naleznete zde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams)