Brzy se uvidíme! Olympijská šampionka Puigová ukončila v 28 letech kariéru

- Marek Bartošík

Naposledy zkraje května ve francouzském Saint-Malo se fanouškům představila Mónica Puigová. A osmadvacetiletá Portoričanka už na své konto další profesionální zápasy nepřidá, jelikož se po vleklých zdravotních potížích s loktem a ramenem rozhodla v pouhých 28 letech ukončit kariéru.

„Není to loučení, brzy se uvidíme,“ zahájila své povídání na instagramovém účtu Mónica Puigová. „Po 28 let byl tenis konstantou mého života. Dal mi některé z nejvíce vzrušujících a památných zážitků, jaké jsem si mohla přát. Ale i dobré věci někdy končí. Oznamuji, že ukončuji profesionální tenisovou kariéru. Po třech letech, kdy jsem bojovala se zraněními a podstoupila čtyři operace, řeklo moje tělo ‚dost‘,“ přiznala.

Puigová nyní bude působit jako sportovní reportérka a expertka. „V tenisovém světě budu stále aktivní jako plnohodnotná členka rodiny ESPN. A budu se věnovat i jiným sportům, které mě nadchly,“ doplnila Portoričanka, jež se chce věnovat i mladým tenisovým nadějím.

Rodačka ze San Juanu byla nejvýše na 27. místě žebříčku WTA a na kontě má titul z antukového turnaje ve Štrasburku (2014). Před šesti lety si senzačně dokráčela pro zlatou medaili na LOH v Riu de Janeiru, kde postupně porazila Polonu Hercogovou, Anastasii Pavljučenkovovou, Garbiňe Muguruzaovou, Lauru Siegemundovou, Petru Kvitovou a Angelique Kerberovou.

„Gratuluji k úžasné kariéře. A vítej na druhé straně,“ napsala Puigové jednatřicetiletá Britka Johanna Kontaová, která ukončila kariéru koncem loňského roku.

S milými vzkazy přispěchali i Cori Gauffová, Tímea Babosová, Garbiňe Muguruzaová, Gaël Monfils, Juan Martín del Potro, Marcos Baghdatis, Angelique Kerberová, Shelby Rogersová, Paula Badosaová či Sorana Cirsteaová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Monica Puig (@monicaace93)