Prohraný set? Plíšková odpověděla dvěma kanáry a v Berlíně postupuje

- Michal Hladký

Čtvrtý vzájemný zápas, čtvrtá výhra. Karolína Plíšková (7.) si v prvním kole berlínského turnaje kategorie WTA 500 znovu vyšlápla na Estonku Kaiu Kanepiovou (41.), kterou přehrála na travnatém povrchu za hodinu a 43 minut kuriózním výsledkem 6:7(5), 6:0 a 6:0.

Úvodní sada utkání nabídla vyrovnanou bitvu. Estonská tenistka Kaia Kanepiová si držela servis bez větších problémů, naopak Karolína Plíšková nabídla své soupeřce sedm brejkbolů. Třicetiletá rodačka z Loun všechny odvrátila, rozhodnout o vítězce prvního dějství tak musel tiebreak.

V něm si Češka vypracovala vedení 5:4, 41. tenistka světového žebříčku však následně ovládla tři po sobě jdoucí výměny a výsledkem 7:6(5) se dostala do vedení.

Nicméně to Plíškovou nepoložilo. Od tohoto momentu byla na kurtu jen jedna tenistka, a to vítězka šestnácti turnajů na okruhu WTA. Ta získala dvanáct gemů po sobě a rozhodla o svém postupu do další fáze berlínského podniku.

Pomohla jí k tomu i soupeřka, které odešel servis. Po prvním setu uvedla do hry jen přibližně 40 % svých prvních podání, z 41 výměn na svém servisu vybojovala pouhých 14 fiftýnů. Plíšková taktéž v utkání potvrdila svou přezdívku „Ace Queen“, vždyť nasázela 17 es.

Česká tenistka si tak proti Estonce stále drží 100% bilanci. Porazila ji ve všech vzájemných zápasech, kromě berlínského klání na ni vyzrála v Brisbane (2018), Katovicích (2013) a Praze (2008).

V osmifinále Karolína Plíšková narazí na hráčku, která vzejde ze souboje mezi Kateřinou Siniakovou (63.) a Kanaďankou Biancou Andreescuovou (69.).