ITF

Kučmová suverénně ovládla finále v Banja Luce a slaví druhý titul v řadě

- Petr Sumbal

Pouhých 55 minut trvalo finálové utkání na turnaji ITF 15 v bosenské Banja Luce. Česká tenistka Aneta Kučmová (dříve Kladivová) porazila svou slovenskou soupeřku Katarínu Kužmovou po setech 6:3, 6:2 a slaví druhý titul v řadě.

Kučmová se celý zápas mohla spolehnout na svůj servis, po prvním podání získala 92 % možných bodů a své soupeřce nenabídla v celém utkání ani jeden brejkbol. Sama naopak Kužmové sebrala podání jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu a může tak slavit svůj druhý titul na okruhu ITF v kariéře. Ten první získala na konci května ve Slovinsku a dnešním vítězstvím natáhla svou šňůru bez porážky už na deset utkání.

Za celý turnaj Kučmová ztratila pouze jeden set. Až tak dominantní česká tenistka na antuce v Banja Luce byla. V prvním kole 22letá hráčka porazila Slovenku Aniku Jaškovou (1283.) 6:3, 6:2. V osmifinále byla se svou prací hotová ještě rychleji, Turkyni Doze Turkmenové (1074.) nadělila kanára a vyhrála 6:2, 6:0.

Také ve čtvrtfinále dokázala Kučmová bez větších starostí splnit roli velké favoritky, když porazila Srbku Elenu Milovanovičovou (799.) dvakrát 6:4.

Až teprve semifinále znamenalo pro českou hráčku o něco větší prověrku. Kučmové se nepovedl úvod zápasu s Lucijou Čiričovou Bagaričovou (962.), což rezultovalo v prohraný první set v poměru 2:6. Poté však Kučmová dokázala zpřesnit svou hru a výsledkem byla otočka na konečných 2:6, 6:1, 6:3.

Finále už poté bylo jednoznačnou záležitostí pro výborné hrající Kučmovou, která si vítězstvím vylepšila letošní bilanci na dvanáct výher oproti pouze třem porážkám.

Banja Luka Ladies Open 2022 (ženy, BIH, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Katarina Kužmová (SVK, 826.) – ANETA KUČMOVÁ (585.) 3:6, 2:6