Pörtschach má českou šampionku. Sisková vybojovala první titul v sezoně

- Jan Vojkůvka

Anna Sisková ovládla po boku Američanky Jessie Aneyové turnaj ITF s dotací 60 000 amerických dolarů v rakouském Pörtschachu a získala svůj jedenáctý kariérní deblový titul. Česko-americké duo ve finále porazilo švýcarsko-polskou dvojici Dürstová, Falkowská, a to za hodinu a devět minut po setech 6:3, 6:4.

Dvacetiletá Sisková prakticky od začátku své kariéry úspěšně kombinuje dvouhru se čtyřhrou. Zatímco v singlu se v této sezoně ale ještě výrazněji neprosadila a jen jednou překonala brány osmifinále (v květnu prošla do semifinále ve Varbergu), v deblu se dokázala v Rakousku prodrat už do třetího letošního finále. A vybojovala i první titul v roce 2022.

Sisková letos ve čtyřhře startovala po boku několika spoluhráček. S osmnáctiletou Marií Timofejevovou postoupila do finále na dvou turnajích v Nur-Sultanu. S Anastasií Tichonovovou, Lisou Pigatovou a Viktorií Morvayovou si zahrála v lednu a únoru třikrát semifinále. Ale až souhra s Jessie Aneyovou ze Spojených států přinesla tolik kýženou trofej.

Na šedesátce v Pörtschachu česko-americká dvojice nenašla přemožitelky a navázala na loňský triumf z jiné šedesátky v Olomouci.

Vítězka celkem tří turnajů ITF ve dvouhře oslavila v Rakousku zisk prvního letošního titulu a celkem už jedenácté deblové trofeje v kariéře. Celkem se jedná o její druhé vítězství na turnaji kategorie W60.

Sisková nyní netrpělivě vyčkává, jestli se dostane do své premiérové grandslamové kvalifikace. Mezi náhradnicemi pro kvalifikaci Wimbledonu, která startuje v úterý 21. června, figuruje aktuálně jako desátá pod čarou.