Martincová v Nottinghamu přehrála Linetteovou a zahraje si své druhé letošní čtvrtfinále

- Michal Hladký

Tereza Martincová (60.) si po dalším dobrém výkonu zahraje na trávě v britském Nottinghamu čtvrtfinále. Ve 2. kole turnaje kategorie WTA 250 porazila nasazenou osmičku Polku Magdu Linetteovou (67.), a to za hodinu a devětatřicet minut po setech 6:2 a 7:6(3).

Česká tenistka vstoupila do utkání skvěle. V prvním gemu si hned vypracovala brejkbol, a i když ten ještě neproměnila, tak v následných hrách už podání soupeřky bez větších problémů prolomila. Za přibližně půl hodiny bylo hotovo, když pražská rodačka zvítězila 6:2.  

Martincová se v prvním setu prezentovala kvalitním podáním. Prohrála na něm jen šest výměn, přičemž do hry uvedla 73 % svých prvních servisů. Pomohla jí i soupeřka, která tropila poměrně velké množství chyb.

Druhá sada byla o poznání vyrovnanější. Linetteová se dokonce ujala vedení 3:1, aby ho pak vzápětí ovšem okamžitě ztratila. Od té chvíle si ani jedna z hráček nevypracovala brejkbol, rozhodnout tedy musel tiebreak.

V něm prokázala pevnější nervy 60. tenistka světového žebříčku, která se po konečném výsledku 6:2, 7:6(3) mohla radovat z postupu do svého druhého letošního čtvrtfinále. Na to první dosáhla v únoru na tvrdém povrchu v Petrohradu.

O postup mezi čtveřici nejlepších se Češka utká s hráčkou, jež vzejde ze souboje mezi Číňankou Čang Šuaj (41.) a domácí Jodie Annou Burrageovou (235.).

Rothesay Open Nottingham (ženy, GBR, 251 750 USD, tráva)
2. kolo dvouhry
TEREZA MARTINCOVÁ (60.) – Magda Linetteová (POL, 67.) 6:2, 7:6(3)