Zverev podstoupil operaci. Wimbledon? Vyloučeno

- Michal Hladký

Alexander Zverev má za sebou úvodní krok ve své cestě za jasným cílem – návratem na kurt. Německý tenista, jenž si v semifinále letošního Roland Garros hrůzně potrhal několik postranních vazů v pravé noze, podstoupil operaci. Informoval o tom v úterních večerních hodinách na svých sociálních sítích.

Vypadalo to opravdu děsivě. Alexander Zverev si v semifinále francouzského grandslamu proti Rafaelu Nadalovi zvrtl kotník a opouštěl kurt se slzami na krajíčku. Teď už se ale soustředí jen na to, aby se co nejdříve vrátil na tenisové dvorce.

Německý tenista v úterý podstoupil operaci. „Vyšetření v Německu zjistilo, že mám přetržené všechny tři postranní vazy v pravém kotníku. Jelikož naší prioritou bylo, aby se všechny vazy správně zahojily a kotník získal plnou stabilitu, byla operace nejlepším řešením,“ napsal na svých sociálních sítích Zverev, jenž se příští týden stane světovou dvojkou.

„Každý máme svou životní cestu. Bude to mé kariérní maximum, ale teď jsem musel podstoupit operaci. Rehabilitace začíná a já udělám všechno proto, abych se vrátil silnější než kdy předtím,“ vyhlíží lepší zítřky olympijský vítěz z Tokia.

Kdy se Zverev znova představí na okruhu, zatím jasné není. Pro německý deník Bild se k tomu vyjádřil Alexanderův bratr Mischa. „Wimbledon? Vyloučeno. Než se dá do pořádku, může to trvat týdny, možná i měsíce.“

Alexander Zverev zatím letos ani jednou netriumfoval. Nicméně si připsal dvě finálové účasti, a to na turnajích v Montpellieru a Madridu. Z celkového počtu 39 zápasů pak v této sezóně vyhrál 29.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123)