Křik a slzy bolesti. Je to velmi vážné, vrátil se k ošklivému zranění Zverev

- Jan Vojkůvka

Hrůzně vypadající zranění Alexandera Zvereva ze semifinále Roland Garros proti Rafaelu Nadalovi se zdá být velmi vážné. Německý tenista na sociálních sítích uvedl, že si potrhal několik postranních vazů v pravé noze. Léčba takového zranění se může protáhnout podle předběžných informací až na dva měsíce.

Ačkoliv nebyl dohrán ani druhý set, semifinálové utkání mezi Zverevem a Nadalem se už v tu chvíli hrálo přes tři hodiny. Mohla to být bitva, o které by se psalo ještě dlouho. Přetahovanou o každý gem však přerušil okamžik, na který se nedívalo zrovna snadno.

Byla to naprosto rutinní situace. Zverev dobíhal k rohu pravého kurtu, kde odehrál forhend. Při „dojezdu“ se však třetímu hráči žebříčku dvouhry ošklivě podvrtl pravý kotník. Němec po tvrdém pádu na zem křičel bolestí, svíjel se v neskutečných mukách a po tvářích mu stékaly slzy, které zprvu ronil kvůli nepříjemnému zranění a později v šatně kvůli smutku, že mu tělo nedovolilo v utkání pokračovat.

Když se o berlích vrátil na kurt, aby pogratuloval soupeři a rozloučil se s pařížským publikem, každému bylo jasné, že to je na nějaký čas naposledy, kdy se Němec objevil na kurtu. Otázkou bylo pouze to, jak vážné jeho zranění je.

„Vypadá to, že jsem utrpěl velmi vážné zranění, ale lékařský tým zatím stále provádí vyšetření,“ uvedl Němec krátce po semifinálovém zranění. V sobotu, kdy už věděl, na čem je, byl konkrétnější a nepřinesl příliš dobré zprávy.

„Jsem na cestě domů,“ napsala světová trojka na Instagramu. „Na základě prvních lékařských vyšetření to vypadá, že mám potrhaných několik postranních vazů v pravé noze. V Německu určíme nejlepší a nejrychlejší způsob, jak se zotavit,“ dodal.

Pokud se diagnóza potvrdí, bude mít Zverev co dělat, aby vůbec stihnul US Open. Léčba natrženého postranního vazu může trvat až dva měsíce, a pokud jich má natržených několik, mohou nastat komplikace. Spousta lékařů totiž doporučuje léčbu bez chirurgického zákroku, k němuž se případně sáhne ve chvíli, kdy bolesti i po doléčení zranění přetrvávají.

Je tak prakticky jisté, že Zverev zmešká kompletní travnatou část sezony včetně Wimbledonu. Zda se stihne na kurty vrátit na začátku americké šňůry turnajů před US Open, je v tuto chvíli nejisté.