Czech Open: Kopřiva se Svrčinou postoupili do semifinále! Krumich končí

- Redakce

Největší český mužský turnaj UniCredit Czech Open dospěl do své čtvrtfinálové fáze. Vít Kopřiva na úvod porazil ve dvou setech Brazilce Pucinelliho. Uspěl také Dalibor Svrčina, který Srba Medjedoviče porazil ve dvou setech. Vylepšit své challengerové maximum se naopak nepovedlo Martinu Krumichovi. Roman Jebavý s Andrejem Martinem vybojovali postup do finále čtyřhry.

Kopřiva vybojoval postup do semifinále
Z pohledu českého mužského tenisu začal čtvrtfinálový program Czech Open výborně. Postup do čtvrtfinále slaví Vít Kopřiva (167.), jenž porazil Brazilce Matheuse Pucinelliho de Almeidu (224.) dvakrát 6:3.

Český hráč v prvním setu neztratil ani jednou podání a rozhodl o svém vítězství brejkem v šesté hře. Ve druhém dějství se rychle probil do vedení 5:1, načež přišlo menší drama. V sedmé hře na returnu nevyužil tři mečboly, v dalším gemu neproměnil dva mečboly a přišel o podání.

Zakončit zápas se mu povedlo až v deváté hře, kdy Brazilec napřed další dva mečboly odvrátil, ale Kopřivovi se v pořadí osmý mečbol už proměnit povedlo.

Svrčina dalším českým semifinalistou
Na vítězství Víta Kopřivy plynule navázal Dalibor Svrčina (202.), jenž na UniCredit Czech Open dokázal projít mezi čtyřku nejlepších. Ve čtvrtečním utkání s Hamadem Medjedovičem (452.) ze Srbska zvítězil 6:2, 6:4.

Po hladce získané první sadě musel Svrčina ve druhém dějství otáčet skóre, když prohrával 1:3. Dvěma brejky se dostal do vedení 4:3, a byť Medjedovič následně na returnu srovnal na 4:4, dlouho mu radost nevydržela. Svrčina totiž v deváté hře znovu prorazil svému soupeři servis a duel záhy dopodával.

V semifinále jej čeká Slovák Lukáš Klein (326.), který si poradil ve dvou setech s Libanoncem Benjaminem Hassanem (313.).

Krumich challengerové maximum nevylepšil
Martin Krumich (483.) na výhry svých krajanů nenavázal a na Czech Open končí ve čtvrtfinále, což je jeho nové osobní maximum. V boji o další vylepšení svého maxima podlehl favorizovanému Slovákovi Filipu Horanskému (191.) po setech 5:7, 4:6.

Krumichovi se ani jednou nepovedlo dostat s výhodou brejku do vedení. Dvakrát sice ztrátu podání napravil rebrejkem, ale Horanský na returnu dokázal v obou sadách přitlačit v pravý okamžik a český talent porazil.

Czech Open, Prostějov (muži, CZE, 90 280 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Benjamin Hassan (LIB, 313.) – Lukáš Klein (SVK, 326.) 6:7(4), 5:7
Matheus Pucinelli de Almeida (BRA, 224.) – VÍT KOPŘIVA (167.) 3:6, 3:6
DALIBOR SVRČINA (202.) – Hamad Medjedovič (SRB, 452.) 6:2, 6:4
MARTIN KRUMICH (483.) – Filip Horanský (SVK, 191.) 5:7, 4:6

Semifinále čtyřhry
Erler, Miedler (AUT) – Bhambri, Myneni (IND) 4:6, 4:6
Balaji, Kadhe (IND) – JEBAVÝ, Martin (SVK) 7:6(3), 5:7, 7:10