Hradecká o své sbírce ručníků: Z Paříže má speciální edici, nejvíc chválí Wimbledon

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Co grandslamový turnaj, to nový design oficiálních ručníků. Největší tenisové akce propagují svou značku mnoha dárkovými předměty, tím nejžádanějším jsou právě ručníky pro hráče a hráčky. Své o tom ví velezkušená Lucie Hradecká, která promluvila o své sbírce ručníků přímo v dějišti pařížského grandslamu. „Nepočítám je. Nevím, kolik jich je, ale skříň je teda dost plná,“ usmála se Hradecká.

Když se turnajový kolotoč kvůli covidu zastavil, kdekdo musel vymyslet, co s velkým množstvím volného času. Lucie Hradecká ho vyplnila mimo jiné úklidem své krásné sbírky grandslamových ručníků.

„V covidové době jsem si doma dělala pořádek a ručníky si srovnala. Z turnaje mám vždy pánský i dámský, ostatní jsem si dala do vedlejší skříně, abych je mohla darovat,“ vyprávěla na Roland Garros sedmatřicetiletá Hradecká, jež startuje v Paříži už po sedmnácté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @lucik85

Francouzští pořadatelé letos vsadili na oranžovou barvu pro mužskou variantu, verze pro dámy je růžová. A kromě toho existuje speciální modrá edice pro večerní program („night session“).

„Koukala jsem, že někdo má nějaký jiný,“ hlásila k modré variantě Hradecká. „Třeba ještě něco uhrajeme a dostaneme se na lepší kurty, ale na night session to asi nebude. I když člověk nikdy neví,“ usmívala se sympatická deblistka, která také jednotlivé varianty pro letošní Roland Garros zhodnotila.

„Je pravda, že růžová je hodně růžová, ale zase těch oranžových mám moc, protože jsou podobné jako v předchozích letech. Růžový je unikátní. Je ale blbé, že když ho daruji nějakému pánovi nebo klukovi, asi nebude úplně nadšený,“ glosovala světová sedmnáctka ve čtyřhře.

Hradecká se zúčastnila všech grandslamů alespoň patnáctkrát, může tedy směle srovnávat úroveň jednotlivých ručníků. Nejvíce se jí líbí produkty z travnatého grandslamu, ve své skříni má ale i jeden pařížský speciál.

„Ručníky z Wimbledonu jsou neskutečné, hlavně jsou velké! Tady nám připravili na finále ručníky se jménem, mám je schované,“ dodala s úsměvem šampionka ročníku 2011 Hradecká, která tehdy triumfovala v Paříži po boku Andrey Hlaváčkové.

A ve francouzské metropoli se zkušené Češce daří i letos. Zatímco s Indkou Sanjou Mirzaovou postoupily do osmifinále, ve smíšené čtyřhře si Hradecká zahraje po boku ekvádorského parťáka Gonzala Escobara už čtvrtfinále.