O milion dolarů! Tomic vyzval Kyrgiose k zápasu, ten se mu rýpavě vysmál

- Jan Vojkůvka

Ti dva bývali přátelé. V posledních letech však do sebe při každé příležitosti rýpou. Řeč je o Bernardu Tomicovi a Nicku Kyrgiosovi, dvou Australanech, kolem kterých během jejich kariér bylo už nespočet kontroverzí. Naposledy se oba tenisté do sebe pustili tento týden a ve hře byly i obrovské peníze.

Další z řady štiplavých poznámek započal tento týden Tomic, který uvedl, že byl Kyrgiosův idol. Podle Australana s balkánskými kořeny jeho krajan vyrůstal v jeho stínu a nikdy se mu nepovedlo být natolik úspěšný jako jemu.

„Proto kdykoliv někdo zmíní před ním mé jméno, dostane se mu to pod kůži. Ví, že nikdy nepřekoná mé rekordy, které jsem stanovil v 16, 17, 18 a 19 letech, kdy jsem byl nejmladším čtvrtfinalistou Wimbledonu od Borise Beckera,“ rýpnul si Tomic.

Kyrgios na tato slova reagoval po svém a od srdce se svému bývalému kamarádovi vysmál. „Měl bys být ticho. Vydělal jsem víc peněz a vyhrál víc zápasů,“ řekl ve čtvrtek na Instagramu. „A nezapomeň, Tomicu, na to, jak jsem ti platil let ze Šanghaje zpátky domů, protože jsi neměl peníze. Překonat tvé rekordy? Jsi nejnenáviděnější sportovec v Austrálii a to nikdo překonat nechce,“ dodal s tím, že ani netušil, jak špatné výsledky v posledních měsících má.

Tím připomněl hlavně fakt, že zatímco sám hraje na okruhu ATP, Tomic paběrkuje na challengerech a pomalu ztrácí žebříček i pro účast na ATP Challenger Tour.

Tomicovi to však nestačilo a v pátek přišel s opravdu odvážnou výzvou. Popudila jej právě zpráva o tom, že Kyrgios by měl být lepší než on.

„Dám milion dolarů, ty dáš milion dolarů a zahrajeme si spolu o ně, ať se vidí, kdo je lepší hrát,“ vyzval jej v lokálním australském plátku Gold Coast Bulletin k utkání. „Ať veřejnost vidí jednou provždy, kdo je lepší. Už jsem tě dřív porazil a dokážu to znovu. Plus si zahrajeme na trávě, ať nemůžeš mít žádné výmluvy. Kdykoliv, kdekoliv,“ dodal.

Prozatím jediným vzájemným zápasem obou tenistů bylo střetnutí v roce 2019 na exhibici v Melbourne. Tehdy Tomic vyhrál 6:3, 6:4. Na okruhu ATP se však ani jednou nestřetli, byla to tedy od Tomica skutečně odvážná výzva.

Milionovou challenge však Kyrgios odmítl a Bernardovi se vysmál...

„Brácho, pořád hraju na okruhu, mám větší ryby na smažení,“ uvedl na svém Instagramu. „Chápu, že jsi teď na úrovni challengerů a futurů, ale pokud si se mnou chceš zahrát, musíš se vrátit na vrchol. Jsem tu, nikam nejdu. Budu na tebe čekat,“ vysmál se mu.

„Pokud ještě umíš hrát tenis na slušné úrovni, můžeš to dokázat a nemusíš chodit do médií, kde využiješ mé jméno, aby se o tebe zase na chvíli někdo zajímal,“ rýpnul si závěrem.