Kučmová řádí ve Slovinsku! Zvládla sobotní dvojboj a slaví deblový titul

- Jan Vojkůvka

Aneta Kučmová prožívá ve slovinském Kršku jeden z nejlepších turnajů své dosavadní kariéry. V sobotu se probojovala do svého prvního letošního (a celkově čtvrtého) singlového finále, což následně korunovala ziskem deblového titulu po boku domácí Mancy Pislakové.

Dvaadvacetiletá Kučmová, kterou čeští fanoušci znají spíš podle jejího rodného jména Kladivová, se od minulé sezony poměrně často účastní i akcí pod hlavičkou UTR Pro Tennis. Do turnajového kolotoče na okruhu ITF tak naskočila až ke konci března a po prvotních neúspěších se ve slovinském Kršku pořádně rozjela.

Aktuálně 635. hráčka žebříčku ITF dokázala ve dvouhře bez ztráty setu prosvištět už do finále, přičemž v sobotním semifinále ztratila pouze čtyři hry.

Nijak ji nerozhodilo ani to, že souboj s Američankou Jessie Aneyovou, nasazenou dvojkou, přerušil v úvodní sadě déšť. I po návratu na dvorec za stavu 3:1 dominovala, hladce dotáhla první dějství do vítězného konce a ve druhé sadě se dvěma rychlými brejky prodrala do vedení 3:0.

V průběhu druhého setu sice také dvakrát o servis přišla, ale zároveň dál řádila na returnu. Rovněž dvakrát prorazila Anneyové podání a zvítězila hladce 6:1, 6:3.

To však nebylo z její strany vše. Po krátkém odpočinku se vydala na kurt k finále čtyřhry a po boku domácí Mancy Pislakové dotáhla sobotní den v Kršku k vítěznému finiši. Nasazené trojky Viktoria Borodulinová a Sashi Kempsterová se totiž vůbec nedokázaly dostat do rytmu a česko-slovinský pár je za pouhých 52 minut deklasoval 6:1, 6:2.

Pro českou tenistku se jedná o teprve její druhý titul v kariéře. Poprvé ve čtyřhře triumfovala už v roce 2016 v Brně, kde triumfovala po boku Anety Laboutkové.

Kučmová se o svůj premiérový singlový titul utká v neděli s domácí divokou kartou Kristinou Novakovou. Slovinská hráčka momentálně nefiguruje na žebříčku WTA.