Juniorka Roland Garros: Do bojů nadějí budoucnosti naskočí hned 13 Čechů

- Jan Vojkůvka

Obrovské zastoupení bude mít na letošní juniorce Roland Garros český tenis. Los grandslamového turnaje největších talentů do 18 let se týkal hned třinácti českých hráčů, k čemuž dopomohla i úspěšná kvalifikace Hynka Bartoně a Julie Štruplové. Mezi největší naděje jsou zařazeni třetí nasazený Jakub Menšík a turnajová čtyřka Brenda Fruhvirtová.

Letošního ročníku juniorky Roland Garros se zúčastní celkem čtyři chlapci a hned devět dívek. Mezi nasazené se z této třináctky českých zástupců dostalo hned šest talentů.

V chlapecké dvouhře to jsou finalista Australian Open Jakub Menšík, který bude plnit roli turnajové trojky, a Jakub Nicod, jenž je šestnáctým nasazeným. V dívčím singlu je pak čtvrtou nasazenou Brenda Fruhvirtová, devátou nasazenou Lucie Havlíčková, turnajovou desítkou Sára Bejlek a nasazenou třináctkou Nikola Bartůňková.

Na tuto šestici čeká v hlavní soutěži v úvodním kole poměrně přívětivý los, který jim dává velké šance projít turnajem dál.

Ve zcela odlišné pozici jsou v dívčí dvouhře Dominika Šalková, Tereza Valentová a Kristýna Tomajková. Všechny totiž čekají papírové favoritky. Šalková vyzve nasazenou dvojku Sofii Costoulasovou z Belgie a Kristýna Tomajková Američanku Lin Hovdeovou, která plní roli turnajové šestky.

Tereza Valentová pak narazí na nasazenou trojku Victorii Jimenezovou Kasintsevovou, které v pouhých 16 letech patří 156. místo na žebříčku WTA a mezi juniorkami se stala v roce 2020 šampionkou Australian Open. Zajímavostí pak je, že na letošním Roland Garros si dokonce zahrála kvalifikaci mezi dospělými, avšak skončila hned v prvním kole.

V hlavních soutěžích chlapců a dívek se představí ještě Vojtěch Petr, kvalifikant Hynek Bartoň, Linda Klimovičová a kvalifikantka Julie Štruplová.

1. kolo dvouhry chlapců
Jakub Menšík [3] – Cooper Williams (USA)
Jakub Nicod [16] – Juan Manuel La Serna (ARG)
Vojtěch Petr – Jaroslav Děmin (RUS)
Hynek Bartoň [Q] – Nicholas Godsick (USA)

1. kolo dvouhry dívek
Brenda Fruhvirtová [4] – Solana Sierraová (ARG)
Lucie Havlíčková [9] – Lucie Pawlaková (FRA)
Sára Bejlek [10] – Michaela Lakiová (GRE)
Nikola Bartůňková [13] – Sonya Macaveiová [Q](USA)
Dominika Šalková – Sofia Costoulasová [2](BEL)
Tereza Valentová – Victoria Jimenezová Kasintsevová [3](AND)
Kristýna Tomajková – Lin Hovdeová [6](USA)
Linda Klimovičová – Luciana Moyanová (ARG)
Julie Štruplová [Q] – Jennz Limová [WC](FRA)