Krůček od tragédie. Frustrovaná Beguová odhozenou raketou málem trefila dítě

- Jan Vojkůvka

Nedozírné následky mohla mít frustrace Iriny Beguové. špatný vstup do třetího setu Rumunku dost naštval a za stavu 0:2 si šla vyměnit raketu. Jenže tu, kterou držela v ruce, ledabyle pohodila na zem. Tenisové nářadí se ovšem od povrchu odrazilo směrem do hlediště a málem trefilo malé dítě v hledišti.

Co se to na letošním Roland Garros děje? Frustrace a vztek tenistů už podruhé během pouhých dvou dnů někoho ohrozila. Zatímco nastřelený míček Andreje Rubljova jen těsně minul hlavu jednoho z dobrovolníků, ve čtvrtek způsobila pozdvižení Irina Beguová.

Sama ani zdaleka nečekala, že odhozená raketa může způsobit nějaké problémy. Ale smolný odraz od hrany poslal onu raketu směrem do hlediště, kde těsně minula malé dítě. To zůstalo chvilku v šoku a následně se celé vyděšené rozplakalo.

Případný zásah raketou by mělo nedozírné následky. Nejen, že by Beguová chlapce s největší pravděpodobností zranila, kdyby její raketa zasáhla hlavu či obličej, ale ještě by byla diskvalifikována a čekala by ji hodně mastná pokuta.

Ostatně, diskvalifikace hrozila i tak. Jednalo se o ohrožení publika, kvůli čemuž umpirový rozhodčí také zavolal na kurt supervizora. Soupeřka Beguové, Ruska Jekatěrina Alexandrovová, očekávala, že Rumunka nakonec diskvalifikována také bude. A když se tak nestalo, a dostala pouze varování, byla z toho poměrně dost naštvaná.

Že měla být Beguová diskvalifikována, se začalo hojně šířit i na sociálních sítích. Místo toho byl vyděšený chlapec utišen, Beguová se vrátila k zápasu a Alexandrovovou nakonec i porazila 6:7, 6:3, 6:4. A po vítězství už klidného chlapce objala a ještě jednou se omluvila jemu i jeho rodičům.