Pokus o obhajobu zhatil covid! Krejčíková oznámila pozitivní test

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Krásný obrázek Roland Garros 2022 jako prvního skutečně pocovidového grandslamu se hroutí. Barbora Krejčíková je po Marii Bouzkové už druhou českou tenistkou, která oznámila pozitivní test na onemocnění covid-19. Šestadvacetiletá Krejčíková tak nemůže startovat po boku své parťačky Kateřiny Siniakové v soutěži čtyřhry, kde měly obhajovat loňský titul.

Když ve středu zmizely z pavouku čtyřhry nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, začalo se spekulovat, co za tímto odhlášením elitní české dvojice stojí. Po několika hodinách nejistoty Krejčíková na svém instagramovém účtu informovala, že měla v dějišti Roland Garros pozitivní test na covid!

„Těšila jsem se na čtyřhru, bohužel mé působení v Paříži je u konce. Ráno jsem se probudila s teplotou. Rozhodla jsem se otestovat a jsem pozitivní na covid. Jsem extrémně zklamaná, že nemůžu obhajovat deblový titul. Na druhou stranu už nemám žádné zranění a těším se, že se po uzdravení vrátím k tréninku,“ napsala tenistka z Ivančic.

Krejčíková, která loni na Roland Garros senzačně opanovala dvouhru i čtyřhru, tak letos opouští francouzskou metropoli s prázdnou. Zatímco ve čtyřhře se do akce nedostala vůbec, ve dvouhře ji už v prvním kole vyřadila domácí teenagerka Diane Parryová (6:1, 2:6, 3:6).

Odhlášení české dvojice dále znamená, že Siniaková po Roland Garros přijde o pozici světové jedničky ve čtyřhře. A pohorší si také aktuálně třetí Krejčíková.

Uvolněné místo po Češkách v deblovém pavouku zaujaly německé náhradnice Anna-Lena Friedsamová, Tatjana Mariaová.