Triumf po obtížných měsících! Ani jsem nečekala, že turnaj stihnu, netají Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Už popáté za sebou zvládla Kateřina Siniaková první kolo na svém oblíbeném Roland Garros. Nečelila přitom ani zdaleka snadné soupeřce, na druhé straně dvorce totiž stála někdejší čtvrtfinalistka turnaje Petra Martičová z Chorvatska. A šestadvacetiletá Siniaková navíc tři týdny nehrála kvůli svalovému zranění v oblasti žeber. „Jsem hrozně nadšená. Upřímně jsem vůbec nevěděla, jak to dopadne. Mým cílem bylo jen dohrát zápas,“ libovala si po výhře 6:4 a 7:6(6) Siniaková.

Do utkání vstupovala se skromným cílem neskrečovat, nakonec se mohla Kateřina Siniaková radovat z cenného triumfu nad bývalou světovou čtrnáctkou Petrou Martičovou, jež se už třikrát v kariéře podívala do osmifinále Roland Garros.

Pařížský grandslam je však také oblíbeným podnikem pro rodačku z Hradce Králové, která si při posledních čtyřech účastech (2018–2021) zahrála vždy alespoň třetí kolo.

„Je to tady skvělé. Moc ráda tady hraju a myslím, že mi to i sedí. Mrzí mě, že jsem přišla o víc turnajů na antuce, ale zdraví je přednější. Nečekala jsem, že turnaj stihnu a že se mi zápas takhle povede. Jsem za to moc vděčná,“ líčila Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Česká bojovnice startovala dosud naposledy na přelomu dubna a května v Madridu, kde skrečovala utkání druhého kola s Kazaškou Jelenou Rybakinovou. Ještě předtím pauzírovala měsíc po Miami Open, na němž nedohrála duel třetího kola proti Australance Darje Savilleové.

„Úplně nechci rozebírat, co mi bylo. Táhlo se to od Miami. Myslela jsem, že jsem připravená, ale v Madridu jsem si navalila velkou zátěž. Hrála jsem dlouhý zápas v singlu i deblu, což moje tělo nezvládlo,“ nastínila Siniaková s doplněním, že se jednalo o svalové zranění v oblasti žeber.

„Nevypadalo to dobře, ale tenhle týden jsem se připravovala a nic mě nebolelo, takže jsem do toho šla. A povedlo se! Teď uvidím, co tělo řekne dále. Udělám maximum, abych mohla hrát,“ zmínila tenistka číslo 47 singlového rankingu.

Zatímco ve dvouhře brání Češka na Roland Garros „pouze“ body za třetí kolo, ve čtyřhře se jako světová jednička popere po boku Barbory Krejčíkové o obhajobu loňské trofeje. Se svou stálou parťačkou, která se vrací dokonce po čtvrtroční pauze způsobené zraněním pravého lokte, je Siniaková samozřejmě v kontaktu.

„Jsme obě nadšené, že tady můžeme startovat. Na zápas jsme určitě připraveny, chceme hrát,“ prohlásila za duo K+S Siniaková, jež hrála po boku své tradiční parťačky naposledy koncem února v Dauhá.

A jak vnímá poměrně dlouhou pauzu bez společného zápasu s Krejčíkovou? „Myslím, že to nevadí. Známe se dobře, takže bude stačit pár míčků nebo gemů a zase se chytneme,“ věří síle české dvojice Siniaková.

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry žen
KATEŘINA SINIAKOVÁ (47.) – Petra Martičová (CRO, 70.) 6:4, 7:6(6)