Most Open: Paulson neztratil set ani ve finále a slaví svůj nejcennější titul v kariéře

- Redakce

Suverénním způsobem si Andrew Paulson došel na turnaji Most Open 2022 pro titul! Český tenista v průběhu celého turnaje neztratil ani jeden set a může se radovat ze svého nejcennějšího titulu v kariéře, poté co ve finále porazil Rakušana Maximiliana Neuchrista 6:3, 6:3.

Paulson se v celém finálovém zápase mohl spolehnout na svůj servis, soupeři nabídl jen dva brejkboly. Jeden z nich sice dokázal Neuchrist ve druhém setu využít, ale to jen srovnával na 2:2. Český tenista svému rakouskému soupeřovi sebral servis jednou v prvním a třikrát ve druhé sadě.

Paulson měl dosud ve své sbírce „jen“ dva tituly z turnajů kategorie ITF 15, dnes k nim přidává třetí a zatím ten nejcennější titul, jelikož v Mostě se hrál turnaj s dotací 25 tisíc dolarů.

V prvním kole Most Open 2022 dvacetiletý český tenista ztratil jen dva gemy (6:1, 6:1) s krajanem Jiřím Kroužkem (-). O mnoho více se nezapotil ani v osmifinále, kde vyzval o osm let staršího Václava Šafránka (704.), jehož porazil dvakrát 6:2.

Ve čtvrtfinále už se Paulson na kurtu zdržel přeci jen o něco déle, ale ani tentokrát neztratil set, když porazil dalšího krajana Davida Poljaka (410.) 6:4, 6:3. Také ve čtvrtém utkání na turnaji se Paulsonovi postavil do cesty jiný český tenista, tentokrát to byl nadějný junior, finalista juniorského Australian Open, Jakub Menšík (1435.). Paulson postupoval do finále po vítězství 6:2, 6:3.

Za vítězství na turnaji v Mostě si Paulson na své konto připíše 25 bodů do žebříčku a měl by se poprvé v kariéře posunout do páté stovky světového rankingu.

Most Open 2022 (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Maximilian Neuchrist (AUT, 487.) – ANDREW PAULSON (521.) 3:6, 3:6