ITF

Most Open: Paulson zvládl derby a je ve finále, Gengel s Poljakem prohráli bitvu o titul

- Redakce

Mužský ITF turnaj Most Open pomalu vrcholí, dnes jsme poznali oba finalisty dvouhry a také vítěze deblového turnaje. Atraktivní české derby mezi Jakubem Menšíkem a Andrewem Paulsonem zvládl lépe druhý jmenovaný a může se těšit na nedělní finále, ve kterém vyzve Rakušana Maximiliana Neuchrista. Svého vyvrcholení se dočkal deblový turnaj, český pár Marek Gengel, David Poljak prohrál ve finále s německou dvojicí Constantin Frantzen, Tim Sandkaulen.

Gengel s Poljakem v Mostě na titul nedosáhli
Marek Gengel s Davidem Poljakem své snažení nakonec nedotáhli do úplného konce, ve finále deblového turnaje v Mostě prohráli s německým párem Constantin Frantzen, Tim Sandkaulen po setech 3:6, 6:4, 7:10. Český pár neměl dobrý vstup do rozhodujícího supertiebreaku a rychle nabral ztrátu 2:6. Poté sice Gengel s Poljakem dokázali své manko dotáhnout až na vyrovnaný stav 7:7, další tři body však získali jejich soupeři, což celé finále rozhodlo.

České derby v Mostě ovládl Paulson
O další překvapení už se teprve šestnáctiletý český tenista Jakub Menšík (1435.) v Mostě nepostaral, v semifinále byl nad jeho síly jeho krajan Andrew Paulson (521.), který zvítězil 6:2, 6:3. Obě sady měly velmi podobný průběh.

O čtyři roky starší tenista měl povedené nástupy do obou setů, když vždy Menšíkovi hned při první příležitosti sebral servis. Menšík sice pokaždé dokázal zareagovat a ztracené podání si vzal zpět, jenže na další Paulsonův brejk už poté ani jednou odpověď nenašel.

Most Open 2022 (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JAKUB MENŠÍK (1435.) – ANDREW PAULSON (521.) 2:6, 3:6
Maximilian Neuchrist (AUT, 487.) – Rudolf Molleker (GER, 450.) 7:6(5), 6:3

Finále čtyřhry
GENGEL, POLJAK – Frantzen, Sandkaulen (oba GER) 3:6, 6:4, 7:10