Vytoužený návrat se blíží. Doplnila jsem energii a jsem připravená, hlásí Krejčíková

- Marek Bartošík

Ohromnou výzvu má před sebou Barbora Krejčíková, která se na grandslamovém Roland Garros vrací do akce po bezmála čtvrtroce, kdy pauzírovala kvůli zranění pravého lokte. Na tenistku z Ivančic čeká v Paříži obhajoba trofejí ze dvouhry i ze čtyřhry, jimiž se loni senzačně vyšvihla mezi nejužší tenisovou špičku. „Je to úžasné, že jsem tady v Paříži. Jsem velmi šťastná a na turnaj se moc těším. Z loňska mám spoustu krásných vzpomínek,“ uvedla na tiskové konferenci před začátkem turnaje Krejčíková.

S čerstvými silami a v novém outfitu vyrazí Barbora Krejčíková za dvojnásobnou obhajobou titulu na antukovém Roland Garros. Šestadvacetiletá Češka je po dlouhých měsících, kdy ji trápil zraněný loket, konečně zdravá, a může se tak zúčastnit slavného pařížského turnaje.

„Jsem připravená. Těší mě, že se vracím právě na místě, kde jsem vyhrála svůj první grandslam. Doufám, že se opět dostanu do formy. Doplnila jsem energii, i mentální. Strávila jsem spoustu času s rodinou a přáteli. Potkala jsem také spoustu nových lidí, kteří mě inspirovali v různých oblastech života,“ charakterizovala svůj program posledních měsíců.

Nyní už se ale Krejčíková naplno věnuje své tenisové práci. „Včera jsem trénovala na kurtu Suzanne Lenglenové s Mariou (Sakkariovou). Byl to fajn trénink, cítím se po něm dobře,“ libovala si tenistka, která měla pro jistotu tejp na pravé ruce a také levé noze.

„Je to podpora – fyzická i mentální. Cítím se dobře. I body, které jsem hrála s holkama v tréninku, byly dobré,“ ujistila své příznivce světová dvojka, jež se v Paříži zúčastní kromě dvouhry i čtyřhry (po boku Kateřiny Siniakové). Naopak start v soutěži smíšené čtyřhry v plánu nemá.

Krejčíková si pro své fanoušky připravila i jednu velkou novinku – po pařížských antukových dvorcích se nově prohání v oblečení značky Fila, která je namísto Head jejím novým sponzorem. „Dostala jsem nabídku. S mým manažerským zastoupením jsme ji probírali a rozhodli se, že ji přijmeme. Jsem ráda, že to je Fila, bude to příjemná změna. Těším se, co spolu vymyslíme,“ poznamenala s úsměvem Krejčíková.

Svůj debut v novém outfitu mohla teoreticky zapsat už tento týden ve Štrasburku, nakonec se ale rozhodla titul z loňského ročníku neobhajovat. „Jelikož jsem se po tréninkové stránce necítila připravená, tak jsme se s trenérem domluvili, že žádné zápasy před Paříží hrát nebudu a že tréninkové zápasy uděláme až tady,“ ozřejmila česká hvězda.

První ostrý mač od únorového turnaje v Dauhá ji tak čeká až na Roland Garros, kde na úvod změří síly s domácí teenagerkou Diane Parryovou (96. v žebříčku WTA). „Hlavně chci být zdravá a nechci vypadnout v prvním kole, aby to nebylo úplné fiasko. Budu se snažit uhrát co nejvíc zápasů,“ doplnila loňská šampionka Krejčíková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @filatennis