Los Roland Garros: Tři Francouzky či bývalí čtvrtfinalisté. Češi poznali soupeře pro druhý grandslam sezony

- Radek Štohl

Nejen čeští tenisté se ve čtvrtek večer dozvěděli los letošního ročníku Roland Garros. Do prvního kola dvouhry mimo jiné zasáhne loňská vítězka Barbora Krejčíková (vs. Diane Parryová) či úspěšná sedmnáctiletá hráčka z kvalifikace Linda Nosková (na soupeřku čeká). V mužské části bude k vidění české trio Jiří Veselý (vs. Steve Johnson), Jiří Lehečka (vs. David Goffin) a kvalifikant Zdeněk Kolář (na soupeře čeká).

Nejprve se rozlosovala mužská část. Jiří Lehečka se při premiéře na French Open utká se čtvrtfinalistou z roku 2016 Davidem Goffinem, česká jednička Jiří Veselý vyzve Američana Steva Johnsona.

Po několika minutách přišlo na řadu losování ženské části. Jako první se soupeřku dozvěděla Tereza Martincová, proti které nastoupí Shelby Rogersová. Jiná Američanka Lauren Davisová čeká na Marii Bouzkovou.

Hned tři Češky se utkají s domácími Francouzkami – Karolína Plíšková se představí proti Tessah Andrianjafitrimové, Barbora Krejčíková proti Dianě Parryové a Karolína Muchová proti Carole Monnetové.

Uplynulý ročník ženské dvouhry ovládla Barbora Krejčíková, mezi muži podruhé v kariéře kraloval Novak Djokovič, který tehdy vybojoval devatenáctý grandslamový titul.

„Loňský rok byl neuvěřitelný, triumf jsem vůbec neočekávala. Byla jsem však za něj velmi šťastná. Už se nemůžu dočkat, až turnaj začne," uvedla Krejčíková po losovacím ceremoniálu.

Druhý grandslam sezony vinou bolavého zápěstí a nedávné operace vynechá Markéta Vondroušová.

1. kolo ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (2.) – Diane Parryová (FRA, 96.)
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) – Tessah Andrianjafitrimová (FRA, 142.)
PETRA KVITOVÁ (34.) – Anna Bondarová (HUN, 67.)
KATEŘINA SINIAKOVÁ (47.) – Petra Martičová (CRO, 70.)
TEREZA MARTINCOVÁ (55.) – Shelby Rogersová (USA, 51.)
MARIE BOUZKOVÁ (68.) – Lauren Davisová (USA, 90.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (79.) – Carole Monnetová (FRA, 249.)
LINDA NOSKOVÁ (185.) – jako kvalifikantka čeká na soupeřku

1. kolo mužské dvouhry
JIŘÍ VESELÝ (72.) – Steve Johnson (USA, 92.)
JIŘÍ LEHEČKA (77.) – David Goffin (BEL, 48.)
ZDENĚK KOLÁŘ (136.) – jako kvalifikant čeká na soupeře