Udržet klidnou hlavu a věřit ve své schopnosti. To je Kolářův recept na boj o RG

- Richard Müller

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Poslední mužský zástupce kvalifikace na Roland Garros Zdeněk Kolář si zahraje přímý duel o postup do hlavního turnaje. Ve středečním druhém kole dokázal vyzrát na tureckého tenistu Altuga Celikbileka poměrem 6:4, 6:7(4) a 6:1. „Nečekal jsem, že bude hrát až tak dobře,” řekl po zápase Kolář. Jaké jsou pocity českého hráče z této třísetové bitvy?

„Soupeř hrál výborně, co jsem viděl jeho hru z prvního kola, tak se velice zlepšil, jsem rád, že jsem jej zvládnul porazit,” řekl v mix-zóně před kurtem Suzanne Lenglenové hodinu po utkání spokojený Zdeněk Kolář. Aby také nebyl spokojený, když se mu povedlo po prohraném tiebreaku ve druhém setu zvednout svoji hru a přejet v třetím setu tureckého tenistu rozdílem pěti gemů.

„Věděl jsem, co bude hrát. I když jsem byl na to připravený, tak s některými balóny jsem se těžce vypořádával, ale třetí set jsem zahrál výborně,” pochvaloval si Kolář. Jednoznačně nejvíce problémů měl se soupeřem ve druhém setu. „Drželi jsme si servisy, potom mě brejknul na 1:3, ale povedlo se mně jej nenechat doservírovat set, takže šla hra do tiebreaku. Ten zahrál dobře, já jsem tam možná udělal jednu nebo dvě chyby,” popisuje Kolář asi největší úskalí zápasu. 

„Musím říci, že soupeř velice dobře servíroval, takové zatáčky ven z pravé strany. Já jsem ale naopak dobře returnoval a v tom třetím setu se mi pak všechno sešlo,” dodal český tenista.

Teď čeká Koláře třetí kolo kvalifikace. Přiláká i podporu z České republiky?

„Už teď bylo v hledišti slyšet české hlasy, to bylo fajn. Jestli někdo speciálně přijede od nás na třetí kolo, to nevím. Ale my jsme malé město, možná se někdo vydá neohlášeně,” říká rodák z Bystřice nad Pernštejnem.

„Budu chtít vyhrát, ale zároveň udržet klidnou hlavu a podat co nejlepší výkon. Budu věřit ve svoje schopnosti a ve svoji hru a tu se budu snažit zítra co nejlépe praktikovat na kurtě,” uzavírá odhodlaně Zdeněk Kolář před soubojem s Italem Francem Agamenonem.

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
2. kolo kvalifikace mužů
Altug Celikbilek (TUR, 183.) – ZDENĚK KOLÁŘ (136.) 4:6, 7:6(4), 1:6