Nosková si zahraje přímý souboj o hlavní turnaj! Je to skvělý pocit, usmívá se

- Richard Müller

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Linda Nosková vyhrála i druhý duel v kvalifikaci Roland Garros! Momentálně tak už má před sebou jen jeden zápas, který ji může posunout přímo do hlavní fáze turnaje, což by byl pro českou hráčku prozatím nejprestižnější start v její kariéře. Krátce po svém úspěšném vystoupení popsala kromě svých dojmů z klání také přípravu na následující soupeřku, Slovenku Rebeccu Šramkovou.

„Je to skvělý pocit. Zápas jako takový se teď moc nedá hodnotit, chtěla bych se soustředit na to, že jsem ve třetím kole kvalifikace a že můžu hrát dál,” nechtěla se pouštět zprvu do velkého hodnocení sedmnáctiletá Linda Nosková, která porazila po třísetové bitvě švýcarskou hráčku Conny Perrinovou.

Den před středečním duelem strávila Nosková hlavně přípravou. „Trochu jsem se vyspala a odpoledne jsem šla hrát, do toho nějaký strečink,” popisuje mladá Češka přípravu na další kariérní metu, kterou zvládla na výbornou.

Nosková získala první set, když výborně otočila skóre z 2:4 na 6:4. Jako klíčový moment ale zmiňuje dění ve třetím setu. „Prohrávala jsem 2:3 a dokázala to otočit, což si myslím, že bylo nejdůležitější,” myslí si Linda Nosková. „Perrinová mi moc jako soupeřka nesedla, hrála tenis bez rytmu a já jsem se do toho nedokázala dostat. Spoustu míčů neuvěřitelně dobíhala a vracela to čopem. Takový styl prostě ona má, proto to bylo těžké,” dodává Češka.

V čem měla podle svého mínění Nosková navrch? „Hrála jsem to svoje, byla jsem přesnější a agresivnější ve třetím setu,” konstatuje Linda Nosková.

Teď čeká českou hráčku rozhodující duel. V něm narazí na soupeřku, se kterou se velmi dobře zná. „Hrály jsme spolu na turnaji sice jen jednou, ale velmi dobře se známe. První a druhý den jsme tady spolu trénovaly, chodíme spolu na večeře. V tomto ohledu to bude zajímavý zápas,” přibližuje Nosková svůj vztah s Rebeccou Šramkovou, se kterou si to rozdá o postup. Utkání se bude hrát už ve čtvrtek od 10 hodin.

Roland Garros, Paříž (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
2. kolo kvalifikace žen
LINDA NOSKOVÁ (185.) – Conny Perrinová (SUI, 264.) 6:4, 4:6, 6:3