Pět zápasů a dost! Finalistka loňského Roland Garros předčasně ukončila sezonu

- Filip Lefenda

Ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová už se v letošním roce na kurtech nepředstaví. Finalistka loňského Roland Garros se pro přetrvávající problémy s bolavým kolenem rozhodla předčasně ukončit sezonu.

Třicetiletá Pavljučenkovová zahájila tenisový rok na Australian Open, kde postoupila do 3. kola. Po čtvrtletní pauze pak vypadla v prvním kole jak v Madridu (3:6, 6:2 a 3:6 se Španělkou Sorribesovou Tormovou), tak i v Římě (6:1, 2:6 a 2:6 s Kanaďankou Fernandezovou).

Za normálních okolností by se rodačka ze Samary chystala na obhajobu finále Roland Garros. V Paříži loni odehrála životní grandslam. O titul ji připravila po velké třísetové bitvě až Barbora Krejčíková.

Opak je ale pravdou. „Velmi mě mrzí, že se musím odhlásit z Paříže i všech ostatních turnajů v tomto roce. Roland Garros pro mě byl vždycky speciální, obzvláště po loňské snové jízdě,“ napsala bývalá světová jedenáctka a v současnosti 21. hráčka singlového pořadí WTA.

„Už dlouho se potýkám s bolestmi. Zranění už mě omezuje fyzicky i psychicky, nemohu hrát ani trénovat naplno,“ zdůvodnila své nelehké rozhodnutí zkušená hráčka, jež loni slavila olympijské zlato z mixu i triumf v Poháru Billie Jean Kingové.

„Poslední dva turnaje mi ukázaly, že bolest neodezněla. Stále nejsem připravená, a proto jsem se rozhodla dopřát si čas. Příští rok se vrátím silnější,“ věří vítězka dvanácti titulů z dvouhry.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Anastasia Pavlyuchenkova (@nastia_pav)