Konec po bitvě s favoritkou. Přesto jsem si to tady moc užila, hlásí Malečková

- Richard Müller

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – V úterý nastoupila hned do prvního utkání na rozpáleném dvorci číslo 8 v těsné blízkosti impozantního kurtu Philippa Chatriera. Pro Jesiku Malečkovou se jednalo o čtvrté kvalifikační představení na grandslamové soutěži v kariéře a návrat po šesti letech do pařížského tenisového areálu. Malečková s favorizovanou Rumunkou Baraovou po dvou a půl hodinách bitvy prohrála 1:2 na sety, ale po zápase vše hodnotila sedmadvacetiletá Češka s úsměvem.

To, že se na Roland Garros mohla vrátit, znamenalo pro Jesiku Malečkovou mnoho. „Moc jsem se na tento zápas těšila. Když vyšel list, tak jsem byla čtrnáctá ven, proto jsem moc ráda, že jsem se sem dostala,” řekla Malečková ke své účasti na turnaji.

Vstup do zápasu neměla česká hráčka úplně ideální. Rumunská soupeřka odskočila velmi brzy na rozdíl 4 gemů. „Ze začátku jsem trošku bojovala s pohybem, trochu mě trápí kotník. Bála jsem se do určitých pohybů jít, ale po nějaké chvíli jsem na to přestala myslet a dostala jsem se do hry,” vysvětlila prvotní trápení Malečková.

Do zápasu nastupovala Češka v roli outsiderky, ale Irinu Baraovou na její oblíbeném povrchu pořádně potrápila. „Irina je těžká soupeřka hned do prvního kola. Je to specialistka na antuku, takže hrát proti ní bylo těžké,” popisuje Malečková svou soupeřku.

„Nechala jsem tam všechno a bojovala jsem o každý míč. Ve třetím setu to bylo 2:2 a já jsem zahrála gem na 3:2, potom jsem si prohrála servis, a to byla škoda. Pak už si to Irina pohlídala, neudělala žádnou chybu a k ničemu mě moc nepustila,” lituje promarněné šance česká tenistka, která tak nedoplní Lindu Noskovou a Lindu Fruhvirtovou ve druhém kole kvalifikace.  

Jesika Malečková hrála naposledy pařížský grandslam v roce 2016. Vrátit se po šesti letech byl pro Malečkovou zážitek, a za tu dobu prošla také francouzská Mekka tenisu proměnou, což samotná hráčka potvrzuje. „Jsou tady obrovské změny. Pořadatelé udělali velký kus práce, areál je nádherný, všude jsou tribuny a je to velká změna. Klobouk dolu před nimi,” pochvaluje si Malečková. 

A co aktuálně čeká účastnici čtyř grandslamových kvalifikací v nejbližší době? „Po vypadnutí se možná půjdu podívat na město. Před zápasem na to nebyl vůbec čas. Teď jsem měla hodně turnajů, takže bych chtěla alespoň dva týdny trénovat a pak se zase někam vydám. Mým dlouhodobým cílem je dostávat se na grandslamy,” uzavírá, i přes porážku, s pozitivní náladou Jesika Malečková.

Roland Garros (FRA, 43 600 000 EUR, antuka)
1. kolo kvalifikace žen

Irina Maria Baraová (ROU, 114.) – JESIKA MALEČKOVÁ (252.) 6:3, 4:6, 6:3