Vondroušovou čeká vynucený odpočinek. Byla na operaci zápěstí

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová, která se v posledních týdnech odhlásila hned ze čtyř turnajů, se rozhodla své problémy razantně vyřešit. V pondělí informovala své příznivce o tom, že se podrobila operaci levého zápěstí. Kvůli zdravotním obtížím od poloviny dubna nehrála.

Dvaadvacetiletá Vondroušová dokázala v dubnu po nepříjemném zánětu dutin dotáhnout český tým na finálový turnaj BJK Cupu, když se v Praze podílela na všech třech bodech svého týmu. Následně nastoupila do turnaje ve Stuttgartu, kde prohrála v prvním kole s Ons Džabúrovou a nedobrovolně si musela vzít pauzu.

Důvodem byly bolesti levého zápěstí, které českou tenistku sužovaly. Klidový režim bohužel nepomohl, a tak se Markéta rozhodla k chirurgickému zákroku.

„Posledních pár týdnů nebylo snadných. Cítila jsem neustupující bolest zápěstí a po konzultaci s několika lékaři jsem se rozhodla podstoupit malou operaci, abych mohla hrát bez bolestí,“ informovala prostřednictvím svého Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

Vondroušovou v průběhu celé sezony trápí nejrůznější zdravotní obtíže. Po výborných výkonech v Dubaji, kde dokráčela až do semifinále, nenastoupila do souboje o postup do finále kvůli pravému přitahovači. Po osmifinále v Indian Wells pro změnu onemocněla zmíněným zánětem dutin.

Zápěstí ji pak připravilo, s výjimkou turnaje ve Stuttgartu, o kompletní antukovou část sezony. Vynechat totiž musela nejen turnaje v Madridu, Římě a Štrasburku, ale také blížící se Roland Garros. A po operaci zmešká i začátek travnaté části sezony.