Světový tenis se vrátí do Ostravy, největší turnaj v Česku odstartuje 3. října

- Filip Lefenda

Také v letošním roce se do Česka sjedou nejlepší domácí i světové tenistky. Ostravští organizátoři potvrdili konání třetího ročníku prestižní halové pětistovky, jejíž hlavní soutěž začne 3. října.

„S potěšením můžu oznámit, že jsme se znovu dohodli na pořádání turnaje WTA v Ostravě a připravili tím dárek nejen pro české tenisové fanoušky,“ uvedl šéf pořadatelského týmu Tomáš Petera.

Halový podnik kategorie WTA 500 se v Ostravě uskuteční už potřetí a je v tomto směru největší tenisovou akcí na českém území.

„Organizace WTA v minulosti několikrát ocenila, jak kvalitní turnaj jsme přes všechna pandemická omezení dokázali připravit, a skvělé reakce se k nám dostávaly i od samotných hráček. Letos se těšíme o to víc, protože bychom diváky v hale rádi přivítali bez respirátorů,“ podotkl.

Turnaj je na programu v týdnu od 3. října. Informace o vstupenkách a hráčském obsazení budou zveřejňovány postupně. „Doufáme, že se představí nejen česká špička. V té době bude vrcholit boj o účast na Turnaji mistryň. Myslím, že se můžeme těšit i na špičku světovou,“ dodal Petera.

Premiérový ročník turnaje vyhrála předloni Běloruska Aryna Sabalenková, jež ve finále porazila dvakrát 6:2 krajanku Viktorii Azarenkovou. V minulém roce se pak po triumfu 6:2 a 7:5 nad Marií Sakkariovou z Řecka radovala Estonka Anett Kontaveitová.