Parádní jízda se sedmi výhrami! Kvalifikantka Šalková slaví premiérový titul

- Marek Bartošík

Dominika Šalková (637.) dotáhla své úsilí na antukovém turnaji ITF v Osijeku z kvalifikace až k zisku trofeje! Sedmnáctiletá česká tenistka porazila ve finále o dva roky starší Chorvatku Antonii Ružičovou (321.) po pouhých 63 minutách 6:1 a 6:2. Šalková tak uspěla hned při své premiéře ve finále ženského turnaje ITF, za triumf na akci s dotací 25 tisíc dolarů obdrží 50 bodů do žebříčku WTA.

Minulý týden dokráčela Dominika Šalková na „šedesátce“ I. ČLTK Prague Open z kvalifikace do osmifinále, nyní si může v chorvatském Osijeku užívat svůj premiérový titul na ženském okruhu ITF.

Sedmnáctiletá hráčka na chorvatské antuce potvrdila, že je jednou z velkých nadějí českého tenisu, když v sedmi zápasech ztratila pouze jediný set (v prvním kole s Japonkou Mei Jamagučiovou).

Žebříčkově nejcennější skalp na turnaji vybojovala Šalková v osmifinále, když vyprovodila z kurtu po setech 6:0 a 6:3 nasazenou šestku Evu Vedderovou z Nizozemska, aktuálně 298. tenistku rankingu WTA.

Sama Šalková se může těšit na velký vzestup světovým pořadím – po započtení 50 bodů za zisk titulu by se měla posunout přibližně ke 450. místu.

Zástupkyně TK Sparta Praha si vede skvěle i mezi juniorkami, kde jí aktuálně náleží 26. příčka v kombinovaném žebříčku ITF. Na blížícím se Roland Garros tak bude patřit k českým adeptkám na skvělý výsledek z juniorského turnaje.

Osijek Open (ženy, CRO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Antonia Ružičová (CRO, 321.) – DOMINIKA ŠALKOVÁ (637.) 1:6, 2:6