Genova Prague Open: Krumich se raduje z prvního titulu v kariéře!

- Redakce

Martin Krumich porazil ve finále antukového turnaje na pražských Spojích (dotace 25 tisíc dolarů) Francouze Jurgena Brianda 7:6(3), 6:0. Svá předchozí dvě finále turnajů ITF Krumich prohrál (2019, 2021), na třetí pokus se už ovšem dočkal a slaví svůj premiérový titul! Po vyrovnané první sadě český tenista svého soupeře ve druhé sadě doslova smetl z kurtu, když mu nadělil kanára!

V první sadě to byl velký boj. Devatenáctiletý český tenista do utkání nevstoupil dobře, když hned při první příležitosti ztratil svůj servis. Bylo však důležité, že dokázal rychle zareagovat a okamžitě dokázal svou ztrátu smazat. Za stavu 5:5 to byl naopak Krumich, kdo prolomil soupeřovo podání a získal tím náskok jednoho brejku, ale set doservírovat nedokázal.

O osudu prvního setu tak musel rozhodnout až tiebreak, který i díky třem dvojchybám Brianda zvládl lépe český tenista.

Druhý set už byl v podání Krumicha velkou jízdou za titulem. Český hráč svému soupeři nedal žádnou šanci na obrat, proměnil všechny tři nabídnuté brejkboly a vyhrál set jednoznačně 6:0.

Krumich si připíše za titul na „pětadvacítce“ porci 25 žebříčkových bodů, která ho vynese přibližně ke 475. místu ve světovém pořadí.

Genova Prague Open 2022, Praha (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Jurgen Briand (FRA, 596.) – MARTIN KRUMICH (569.) 6:7(3), 0:6