Obhajoba nebude. Krejčíková se nepředstaví ani ve Štrasburku

- Filip Lefenda

Barbora Krejčíková se odhlásila z dalšího turnaje. Světová dvojka nebude příští týden obhajovat titul na antuce ve Štrasburku, kde před rokem získala svou premiérovou trofej z elitního okruhu. Česká hvězda se stále necítí stoprocentně fit.

Krejčíková odehrála poslední zápas 23. února v Dauhá. Od té doby laboruje se zraněným loktem. Již dříve avizovala, že se její stav postupně lepší, přesný termín návratu ale nestanovila. Před časem se tak rodačka z Ivančic u Brna odhlásila z probíhající tisícovky v Římě a nyní musela sáhnout k další omluvence. Hrát nebude ani ve Štrasburku, kde měla obhajovat titul.

„Dlouhou pauzu snáším špatně. Plusem je, že návrat už se blíží. Kondičně jsem na tom dobře. Ladíme údery a věřím, že tenisově bych to zvládla. Přesné datum ale nedokáži říci,“ cituje šestadvacetiletou Krejčíkovou ČTK.

Otazník tak visí především nad účastí v Paříži. Na Roland Garros, které startuje už 22. května, má Krejčíková obhajovat další titul – ten grandslamový. A nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře.

„Letošní Roland Garros neberu jako vrchol, ale spíše jako začátek mého návratu,“ přiznala Češka. „Věřím, že vrcholy v této sezoně ještě přijdou,“ dodala.

Z turnaje WTA 250 ve Štrasburku, který je generálkou před druhým grandslamem sezony, se vedle Krejčíkové odhlásila rovněž Kateřina Siniaková a během pátku i Markéta Vondroušová, jež vynechá i Roland Garros. Chybět naopak nebudou krajanky Karolína Plíšková a Tereza Martincová.