Bývalá světová čtyřka bude poprvé maminkou. Peču si muffin, směje se

- Filip Lefenda

Britka Johanna Kontaová bude maminkou. Bývalá světová čtyřka, jež po loňské sezoně ukončila aktivní kariéru, zveřejnila radostnou novinku spolu s fotografií na svém Instagramu.

Vítězka čtyř titulů WTA, z nichž poslední získala loni v červnu na trávě v Nottinghamu, skončila s tenisem vinou zraněného kolene. „O konci jsem přemýšlela už dlouho. Nemám již vnitřní sílu jít dále přes bolest. Když nemohu tvrdě pracovat, nemohu ani v zápasech předvést to nejlepší,“ zdůvodňovala tehdy své překvapivé rozhodnutí.

Následně se v prosinci provdala za filmového producenta Jacksona Wadea a nyní oznámila, že spolu čekají dítě. „Mám teď spoustu práce s pečením vlastního malého muffinu,“ napsala k fotce se zakulaceným bříškem vášnivá pekařka Kontaová, jež příští týden oslaví své 31. narozeniny.

A jak už to tak bývá, blahopřání se k britské hvězdě valí ze všech možných stran. Kromě početného zástupu tenisových krajanek nechybí mezi gratulantkami na sociálních sítích třeba Belinda Bencicová, Caroline Wozniacká či Dominika Cibulková. Skrze oficiální kanály pogratulovali také organizátoři Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu – tedy tří grandslamů, na kterých to Kontaová dotáhla shodně do semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Johanna Konta (@johannakonta)