Malý a velký! Schwartzman s Isnerem utvořili v Římě originální deblový pár

- Marek Bartošík

U deblového páru je vhodné najít dva protikladné tenisty. Hecíře a kliďase, praváka a leváka, jednoho tenistu s lepším forhendem a druhého s lepším bekhendem a tak dále. Zcela odlišný kontrast ale představují dva dobří kamarádi – americký dlouhán John Isner a argentinský šikula Diego Schwartzman, kteří si spolu na římském Masters poprvé střihli čtyřhru. Oba disponují řadou tenisových kvalit, zajímavý je však především výškový rozdíl, činící 38 centimetrů.

Oba se velmi dobře znají z turnajů a především z týmového Laver Cupu, kde opakovaně zápolili za výběr (zbytku) světa proti Evropanům. Američana Johna Isnera a Argentince Diega Schwartzmana pojí letité přátelství, které nyní dostalo zajímavý impulz v podobě společného debutu ve čtyřhře.

Dva členové širší světové špičky, kteří snad nemůžou být herním stylem i postavou odlišnější, si vedli při premiéře na stejné straně dvorce parádně. V úvodním kole antukové „tisícovky“ v Římě udolali silnou mexicko-argentinskou dvojici Santiago González, Andres Molteni 5:7, 6:3 a 10:1.

Poražení jsou přitom kvalitními deblisty, shodně mají na kontě dvouciferný počet titulů z okruhu ATP a v žebříčku se nacházejí v elitní čtyřicítce. Isner a Schwartzman se ale specialistů na čtyřhru nezalekli – jejich vzájemná chemie evidentně zafungovala.

Američan s Argentincem po vítězné premiéře v dobré náladě zapózovali, a připravili tak tenisové veřejnosti mile vyhlížející momentku.