Radwaňská se po čtyřech letech vrací na kurty, zahraje si wimbledonskou čtyřhru legend

- Petr Sumbal

Sympatická polská tenistka Agnieszka Radwaňská ukončila svou kariéru v roce 2018. O dva roky později bývalá světová dvojka přivedla na svět svého prvního potomka Jakuba a nyní se ve svých 33 letech plánuje alespoň na krátko vrátit na kurty, zahraje si čtyřhru legend na Wimbledonu.

Radwaňská to ve své kariéře dotáhla nejvýše na druhé místo světového žebříčku a co se týče grandslamů, nejblíže vítězství byla právě na Wimbledonu, kde si už za pár týdnů zahraje turnaj ve čtyřhře legend. V All England Clubu se Polka v roce 2012 probojovala do finále, ve kterém však podlehla tehdejší suverénce Sereně Williamsové 1:6, 7:5 a 2:6.

Radwaňská byla svého času považována za jakousi průkopnici polského ženského tenisu, když jako první dokázala svou zemi proslavit postupem do grandslamového finále a také vítězstvím na Turnaji mistryň v roce 2015, když ve finále porazila Petru Kvitovou 6:2, 4:6 a 6:3. Celkově má Radwaňská ve své sbírce 20 turnajových vítězství a dvakrát ovládla týmovou soutěž Hopman Cup.

Rodačka z Krakova se během svých aktivních tenisových let vždy prezentovala atraktivním tenisem, plným neortodoxních a kreativních úderů, a byla také velkou oblíbenkyní u fanoušků. Hned šestkrát v řadě vyhrála anketu WTA o nejoblíbenější tenistku a pětkrát rovněž ovládla anketu, ve které se hlasuje o úderu roku.

Poslední profesionální zápas odehrála Radwaňská v roce 2018 na turnaji v Soulu a poté teprve ve svých 29 letech ukončila kariéru. O necelé čtyři roky později si populární „Aga“, už jako maminka téměř dvouletého syna Jakuba, zahraje poprvé čtyřhru legend na Wimbledonu. Objevit by se měla rovněž v polské tenisové lize, jak prozradila na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Agnieszka Radwanska (@aradwanska)