I. ČLTK Prague Open: Kolodziejová na finále nedosáhla, Paulson s Pavláskem padli v supertiebreaku

- Redakce

Náročný program absolvovala na pražském antukovém turnaji I. ČLTK Prague Open Miriam Kolodziejová. Nejprve bohužel prohrála v semifinále dvouhry proti Polce Maje Chwalinské a následně neuspěla ani po boku Jesiky Malečkové ve finále deblového turnaje proti chilsko-brazilské dvojici Barbaře Gaticaové a Rebece Pereirové. Také mužský challenger měl české zastoupení ve finále čtyřhry, na titul však Andrew Paulson a Adam Pavlásek nedosáhli. Ve finále padli ve třech setech s portugalskou dvojicí Nunem Borgesem a Franciscem Cabralem.

Kolodziejová si v Praze finále dvouhry nezahraje
Miriam Kolodziejová (277.) do finále na pražském turnaji I. ČLTK Prague Open nepostoupila, v semifinále podlehla Polce Maje Chwalinské (268.) po setech 5:7, 2:6.

Divoká první sada nabídla hned sedm brejků a o jeden více získala dvacetiletá Polka.Druhá sada už tak vyrovnaná nebyla, od snížení na 2:3 už pětadvacetiletá Češka nezískala ani gem. Přesto se jedná o její nejlepší výsledek ve dvouhře v tomto toce. Kolodziejovou ještě dnes čeká po boku Jesiky Malečkové finále čtyřhry.

„Bylo to těžké. Maja hraje úsporně, takže všechnu tu energii jsem musela tvořit já. V prvním setu jsme se hodně tahaly, vedla jsem 5:4 a servírovala a bylo to 30:30. Takže to byla škoda, že jsem nakonec prohrála 5:7,“ okomentovala Kolodziejová úvodní sadu semifinálového utkání. „Myslím si, že si Maja postup zasloužila, protože dělala méně chyb a byla trpělivější,“ uznala česká tenistka.

Kolodziejová s Malečkovou na titul nedosáhly
Miriam Kolodziejová s Jesikou Malečkovou na štvanickém turnaji ITF svůj postup do finále až v zisk titulu nepřetavily. V sobotním utkání české tenistky podlehly po setech 4:6, 2:6 Barbaře Gaticaové a Rebece Pereirové, které po celé utkání výborně servírovaly a svůj výkon podpořily i povedeným vystoupením na returnu.

„Soupeřky si to zasloužily, byly lepší a o dost líp servírovaly,“ ohodnotila Malečková finálový souboj. „Nastoupily na nás, dělaly míň chyb a my jsme furt tahaly za kratší konec,“ přidala se Kolodziejová.

Celkově však české hráčky mohou být se svou souhrou spokojené. Odehrály spolu šestý letošní turnaj, přičemž získaly dva tituly a nyní přidaly finále. „Snad to bude lepší a lepší,“ přeje si Malečková.

Paulson s Pavláskem v pražském finále prohráli
Andrew Paulson s Adamem Pavláskem na I. ČLTK Prague Open turnajový titul získat nedokázali. V sobotním finálovém klání s Nunem Borgesem a Franciscem Cabralem sice zvládli náročnou koncovku druhé sady, ale v rozhodujícím supertiebreaku rychle ztratili vedení 4:1 a nakonec se museli smířit s porážkou 4:6, 7:6(3), 5:10.

„Je to škoda, protože dnes rozhodovaly fakt maličkosti o dvou, třech balonech. Bohužel jsme dneska byli o ty balony kratší,“ uvedl po finálovém klání Pavlásek. „Je ale skvělé, že dokážeme s takovými hráči, co vyhráli několik turnajů, hrát vyrovnaně. Snad to příště dopadne vítězně,“ dodal Paulson.

I. ČLTK Prague Open, Praha (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Lorenzo Giustino (ITA, 223.) – Dimitar Kuzmanov (BUL, 206.) 7:6(4), 4:6, 6:2
Pedro Cachin (ARG, 176.) – Geoffrey Blancaneaux (FRA, 208.) 2:6, 6:2, 6:3

Finále čtyřhry
Borges, Cabral (oba POR) – PAULSON, PAVLÁSEK 6:4, 6:7(3), 10:5

I. ČLTK Prague Open, Praha (ženy, CZE, 60 000 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Maja Chwalinská (POL, 268.) – MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (277.) 7:5, 6:2
Jekatěrine Gorgodzeová (GEO, 118.) – Fernanda Contrerasová Gómezová (MEX, 220.) 6:4, 6:3

Finále čtyřhry
Gaticaová (CHI), Pereiraová (BRA) – KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ 6:4, 6:2