Krejčíková se odhlásila z dalšího turnaje. Je v ohrožení i pařížská obhajoba?

- Jan Vojkůvka

Absence Barbory Krejčíkové, která v minulé sezoně na antukových turnajích prožívala doslova tenisovou pohádku, bude i nadále pokračovat. Česká tenistka se ve čtvrtek odhlásila z dalšího velkého turnaje WTA v Římě, kde loni při svém debutu prošla do osmifinále. S blížícím se Roland Garros tak vyvstává otázka, zda se Krejčíková vůbec stihne připravit na svou obhajobu loňského senzačního doublu.

Minulá sezona vyšla Krejčíkové na antuce parádně. Po rozpačitých výkonech v Istanbulu a Madridu přišlo osmifinále v Římě, načež česká hvězda už další přemožitelku nenašla a ovládla nejen turnaj ve Štrasburku, ale především si podmanila slavný Roland Garros. V Paříži navíc triumfovala vedle singlu i v deblu a zakončila antukovou část sezony nejlepším možným způsobem.

I letos se na antukové turnaje nesmírně těšila. Jenže její začátek kvůli zranění ruky zmeškala. A nejen to. Na kurtu v ostrém utkání stála naposledy v druhé polovině února. Vedle betonových akcí v Indian Wells a Miami musela také vynechat antukové turnaje ve Stuttgartu i Madridu a nyní se odhlásila i z Říma.

V italské metropoli přitom loni započal její vzestup do nejužší tenisové špičky. O to náročnější muselo být rozhodnutí, že se v Itálii letos nepředstaví.

Mnozí fanoušci šestadvacetileté Krejčíkové se tak podivují, co se s českou hvězdou děje, že stále není připravena vrátit se do turnajového kolotoče? Odpovědí na tuto otázku je záludnost lidského těla.

Krejčíkovou začaly sužovat problémy s pravým loktem po turnaji v katarském Dauhá, kde prohrála osmifinále s Jelenou Ostapenkovou. Kromě výše zmíněných turnajů musela obětovat i kvalifikaci BJK Cupu a rozumně dává své ruce dostatek času na plné zotavení.

Po nesmírně náročné minulé sezoně se není čemu divit. Krejčíková loni odehrála 62 singlových a 50 deblových zápasů. Vyhrála tři turnaje ve dvouhře, triumfovala na pěti akcích v deblu, a to včetně olympijských her v Tokiu. A hodně aktivní byla i na začátku roku 2022, kdy vyhrála s Kateřinou Siniakovou Australian Open a rovněž ve dvouhře se činila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)

Její tělo, respektive loket, tento zápřah nevydržel a vystavil Krejčíkové stopku.

Už na začátku dubna Krejčíková uvedla, že její loket potřebuje čas, aby se plně zotavil, a aby se jí zranění nevracelo. A kvůli tomu musí obětovat další a další velké turnaje, na kterých toužila navázat na veleúspěšnou minulou sezonu.

Zatímco ve čtvrtek přišla oficiální informace, že se odhlásila i z Říma, v pátek na svém Instagramu zveřejnila krátké video se vzkazem, že se její loket nadále zlepšuje. Dál poctivě trénuje, utužuje svou kondici, získává úderovou jistotu a připravuje se na svůj návrat. Jenže stále není stoprocentně připravena na turnajový zápřah.

Dalším turnajem, na který je přihlášená, je generálka na Roland Garros ve Štrasburku. Tedy na místě, kde loni vybojovala premiérový titul na okruhu WTA. Je jasné, že před Roland Garros by potřebovala odehrát nějaké zápasy, pokud se ale nebude cítit stoprocentně připravená, zajisté nebude riskovat a do Štrasburku se nevydá.

Co ale obhajoba doublu na pařížském grandslamu? I ta se zdá v tuto chvíli bohužel v ohrožení. Nejdůležitější je totiž zdraví, a stoprocentní formě a připravenosti nyní Barbora Krejčíková podřizuje vše. A je to tak správně.