Netradiční požadavek Nadala. Zápas chtěl přeložit kvůli fotbalu

- Filip Lefenda

Po měsíc a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním žebra se vrací do akce Rafael Nadal. Ještě před svým vstupem do domácího podniku v Madridu ale přispěchal s netradiční prosbou. Vedení turnaje požádal o přeložení utkání. Důvod? Večerní zápas jeho milovaného Realu v semifinále Ligy mistrů.

Nadal si měl letošní antukovou premiéru proti Srbu Miomiru Kecmanovičovi užít až na závěr středečního programu. U svých krajanů ale orodoval za dřívější čas začátku. A úspěšně.

„Požádal nás, aby nemusel hrát ve středu ve stejný čas jako Real Madrid,“ prozradil turnajový ředitel a rovněž úspěšný tenista Feliciano López.

Bílý balet čeká od 21 hodin odvetné utkání semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City. Dohánět v něm bude jednogólové manko z úvodního utkání (3:4). Nadal u toho jakožto velký fotbalový a klubový fanda pochopitelně nechce chybět. A poté, co byl jeho zápas druhého kola skutečně přesunut na 16 hodin, ani nebude.

Přítomen byl ostatně i během sobotního ligového klání s Espanyolem. Duel, v němž si Real výhrou 4:0 zajistil rekordní 35. mistrovský titul, zahájil vítěz 21 grandslamových trofejí čestným výkopem. Z VIP lóže na vše dohlížel rovněž Carlos Alcaraz.