Po konci u Djokoviče povede Slovák Vajda svého krajana

- Filip Lefenda

Hvězdný tenisový kouč Marián Vajda dlouho bez práce nezůstal. Někdejší úspěšný trenér světové jedničky Novaka Djokoviče nově povede svého krajana Alexe Molčana, aktuálně nejvýše postaveného slovenského hráče na žebříčku ATP.

Vajda v rozhovoru pro deník Pravda přiznal, že zájem o jeho služby byl veliký. „Měl jsem hodně telefonátů. Kontaktovali mě různí zástupci, ale konkrétní nabídky jsem nedostával, protože jsem vše v zárodku odmítal,“ přiznal s tím, že ho zlákala až právě možnost trénovat slovenskou jedničku.

Tou je momentálně 47. singlista světového pořadí Alex Molčan. „Jsem spokojen, mohu trénovat našeho nejlepšího hráče. Dlouho jsem neváhal,“ podotkl Vajda. Součástí realizačního týmu nadále zůstane rovněž bývalý slovenský reprezentant Karol Beck.

Pod Vajdou vyhrál Djokovič všech svých dvacet grandslamových titulů. Poprvé ho vedl rodák z Považské Bystrice v letech 2006 až 2017. V roce 2018 byla spolupráce obnovena a pokračovala až do letošního března.

„S Novakem jsme stále přátelé. Chtěl zredukovat svůj tým a mít jen jednoho trenéra. Vybral si Gorana Ivaniševiče. Už nebyl důvod, aby nás bylo víc,“ bere rozchod sportovně Vajda.

Nyní už se plně soustředí na vedení svého nového svěřence, kterého chce pochopitelně posunout žebříčkem vzhůru. „Pohybuje se na podobných pozicích, jako kdysi Novak, když jsem u něj začínal. Alex je mladý a stále má šanci se zlepšovat. Nebude to ale lehké,“ tuší zkušený kouč.

„Jsem velmi rád, že přijal mou nabídku a bude se v nadcházejícím období starat o mou tenisovou připravenost. Je to pro mě velký krok vpřed a už teď se těším na každý trénink,“ pochvaluje si nově uzavřenou spolupráci také Molčan.

Čtyřiadvacetiletý Alex Molčan vyhrál mezi lety 2016 a 2018 čtyři menší turnaje ITF. Sbírku titulů rozšířil loni v Liberci a Helsinkách, kde si dokráčel pro trofeje z challengerů. Před necelým měsícem měl na dosah premiérový vavřín z elitního okruhu ATP, dobře rozehrané finále v Marrákeši ale do vítězného konce nedotáhl a podlehl Belgičanu Goffinovi 6:3, 3:6 a 3:6.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený alexmolcan (@alexmolcan)