Milionářem v osmnácti? Rodiče mě hlídají, ale golfové hole si koupit můžu, hlásí Alcaraz

- Marek Bartošík

Carlos Alcaraz plní stránky sportovních deníků nejen ve Španělsku a vzhledem k jeho raketovému vzestupu žebříčkem ATP se není co divit. Aktuální světová devítka Alcaraz nedávno dokonce přijal pozvání do španělské talkshow El Hormiguero, kde poodkryl některé věci ze svého soukromí.

Je mu pouhých osmnáct let, na kontě už ale má čtyři trofeje z okruhu ATP včetně té z Masters v Miami. Carlos Alcaraz udivuje svými schopnostmi tenisový svět, který se ho snaží co nejvíce poznat.

Vítěz nedávné antukové „pětistovky“ v Barceloně si v nabitém programu našel čas na vystoupení v televizním pořadu El Hormiguero, kde přišla řeč také na jeho štědré výdělky.

„O moje peníze se samozřejmě starají rodiče. Nepotřebuji od nich svolení, abych si koupil třeba golfové hole, které miluji, ale abych si mohl koupit dobré auto, to je jiná. Stále za to bojuji,“ informoval Alcaraz, jenž pouze letos vydělal na finančních odměnách z turnajů 2,6 milionu dolarů (přes 60 milionů korun).

„Můj otec je přísnější než matka, takže když chci jít třeba ven, zkouším to přes matku,“ odhalil svou taktiku Alcaraz. „Rodiče mi vždy říkají, abych nepřišel pozdě. Přestože se snažím nedělat hluk, vždy se vzbudí a chytnou mě,“ glosoval své teenagerovské příhody.

Osmnáctiletý Alcaraz, který dosud na turnajích vydělal 4,3 miliony dolarů (přibližně 101 milionů korun), se letos pyšní parádní bilancí 23 výher a pouhých tří porážek. Ještě v úterý večer ho čeká vstup do domácího Masters v Madridu proti gruzínskému tenistovi Nikolozovi Basilašvilimu (27.).