Halepová 30krát! Odhodlaná Rumunka ve „svém“ Madridu kosí protivnice

- Marek Bartošík

Podceňovat Simonu Halepovou na prestižním antukovém klání Mutua Madrid Open by byl čirý nesmysl. Rumunská hvězda tamní turnaj už dvakrát opanovala, dvakrát si zahrála finále a ke skvělému výsledku má nakročeno také letos, kdy pod vedením ostříleného trenéra Patricka Mouratogloua kosí jednu kvalitní soupeřku za druhou. Naposledy odnesla formu Rumunky v osmifinále po setech dvakrát 6:4 americká hvězdička Cori Gauffová.

Pochybnosti o pokračování její tenisové kariéry jsou minulostí, Simona Halepová už zase dělá radost své početné fanouškovské základně. Na antukové „tisícovce“ v Madridu, kde ji poprvé na ostrém turnaji doprovází francouzský trenér Patrick Mouratoglou, prosvištěla třemi úvodními koly bez ztráty setu!

V úvodní rundě vyřídila třicetiletá Rumunka nebezpečnou Číňanku Šuaj Čang (40. v žebříčku WTA) 6:2 a 6:3, následně deklasovala domácí světovou dvojku Paulu Badosaovou (6:3, 6:1) a ve třetím duelu si poradila se silnou Američankou Cori Gauffovou (16.) 6:4 a 6:4, čímž vylepšila svou letošní bilanci už na 18 vítězství z 22 zápasů.

„Myslím, že jsem v prvním setu hrála velmi dobře. V tom druhém soupeřka změnila taktiku a byla maximálně agresivní. Bylo hrozně těžké vracet míčky. Pak jsem se ale uklidnila, našla rytmus a nakonec jsem ji sama dokázala zatlačit,“ zhodnotila osmifinálové střetnutí Halepová, která zaznamenala v Madridu už svou 30. výhru v hlavní soutěži.

Světová jednadvacítka řadí klání ve španělské metropoli ke svým nejoblíbenějším. Vždyť tam v letech 2016 a 2017 triumfovala a v sezónách 2014 a 2019 padla až v souboji o titul. Ovládnout hned dvakrát totožný turnaj WTA se mimochodem Halepové kromě v Madridu povedlo ještě v Montréalu, Dubaji, Šen-čenu a Bukurešti.

Na vítězný hattrick zatím populární Rumunka nikde nedosáhla, nicméně na Mutua Madrid Open má velmi slušnou šanci. Zdali se vytouženému milníku opět přiblíží, napoví čtvrtfinálová bitva proti Tunisance Ons Džabúrové (10.).