První titul jako máma! Americká tenistka slaví úspěch a přijímá gratulace od hvězd

- Marek Bartošík

Mezi tenisové maminky, které se můžou pyšnit trofejí z profesionálního turnaje, se nově zařadila Taylor Townsendová. Šestadvacetiletá Američanka se vrátila na okruh po mateřské dovolené teprve v polovině dubna, už prvního května se ale radovala z prvního triumfu v nové části své tenisové kariéry, když opanovala akci ITF s dotací 100 tisíc dolarů v Charlestonu.

„První titul jako Adynova máma, zítra zpět do práce.“ Tak zní jednoduchý vzkaz Taylor Townsendové na jejím instagramovém účtu po úspěchu na antukovém podniku v Charlestonu, kde ve finále přehrála Číňanku Si-jü Wang (123.) 6:3 a 6:2.

Townsendová absentovala na profesionální tour od září 2020, synka Adyna přivedla na svět loni v březnu a na okruh se navrátila po mateřské dovolené před třemi týdny.

A v silné konkurenci na větších antukových turnajích ITF si vede někdejší 61. hráčka žebříčku WTA od začátku skvěle. Nejprve dokráčela do čtvrtfinále stotisícového klání v Palm Harboru, následovalo taktéž čtvrtfinále na „šedesátce“ v Charlottesville a už zmíněný titul v Charlestonu, jenž se pyšnil dotací 100 tisíc dolarů (Townsendová tam triumfovala také v letech 2018 a 2019).

Díky zisku trofeje z Charlestonu zapíše levou rukou hrající Američanka do žebříčku WTA hned 140 bodů, které by ji měly katapultovat z osmé stovky někam k 330. příčce.

K celkově jedenáctému turnajovému vavřínu ze dvouhry pogratulovali Townsendové mimo jiné krajanky Jessica Pegulaová, Nicole Gibbsová, Asia Muhammadová a Shelby Rogersová, Australanka Darja Savilleová, Brit Jay Clarke, francouzský deblista Fabrice Martin, hvězdná Belgičanka Kim Clijstersová i legendární Chris Evertová.

„Skvělá práce, Taylor,“ pochválila svou krajanku někdejší světová jednička Evertová.

Počínání maminky Townsendové bude jistě zajímavé sledovat i v následujících týdnech a měsících. Nebojácná Američanka se totiž od ostatních hráček odlišuje specifickým herním stylem, jemuž dominuje velmi častá hra na síti. Právě díky ní si na US Open 2019 vyšlápla na Simonu Halepovou a postoupila až do osmifinále.