To byl obrat! Siniaková dostala kanára, přesto dokázala zvítězit

- Michal Hladký

Kateřina Siniaková (51.) obdržela v úvodním setu prvního kola tisícovky v Madridu od Chorvatky Any Konjuhové (66.) kanára. Ve druhé sadě málem ztratila okamžitě servis, když soupeřce nabídla dva brejkboly. Přesto se česká tenistka nevzdala a utkání po bojovném výkonu ovládla výsledkem 0:6, 6:4 a 6:2.

Měl to být vyrovnaný zápas, jenže úvodní minuty utkání prvního kola madridské tisícovky předpovídaly něco jiného. Kateřině Siniakové se v prvním setu nedařilo vůbec nic, Chorvatka Ana Konjuhová se na kurtu nesetkala s větším odporem a své soupeřce nadělila za necelou půlhodinu hry kanára.

A začátek druhé sady pokračoval v nastoleném trendu. Chorvatská tenistka si pohlídala podání, načež byla blízko okamžitému brejku. Jenže to se jí nepodařilo, dva brejkboly nevyužila a nastartovala odpor Siniakové.

Češka dokázala zachovat chladnou hlavu v rozhodujících momentech. Soupeřce nabídla ve druhém setu hned devět brejkbolů, v osmi případech je ale zvládla odvrátit. Naopak servis Chorvatce prolomila dvakrát, a tak vítězku utkání muselo určit třetí dějství.

V něm Ana Konjuhová tropila množství nevynucených chyb. Naopak rodačka z Hradce Králové navázala na svůj výkon z druhé sady a bez větších problémů si dokráčela pro vítězství 0:6, 6:4 a 6:2.

Pětadvacetiletá tenistka si v Madridu zahraje 2. kolo teprve podruhé v kariéře. Dál v turnajovém pavouku nikdy nedokráčela, což se ovšem může změnit letos. Bude muset však porazit kazachstánskou reprezentantku Jelenu Rybakinovou, 18. hráčku světového žebříčku dvouhry.