Trápení Plíškové pokračuje. České derby v Madridu ovládla Bouzková

- Jan Vojkůvka

Herní trápení Karolíny Plíškové v probíhající sezoně i nadále pokračuje. Nad síly světové sedmičky byla už v úvodním kole Mutua Madrid Open Marie Bouzková, která svou krajanku porazila za 95 minut 6:4, 7:5. Plíšková si od března, kdy se vrátila na kurty, připsala už pátou porážku ze sedmi odehraných zápasů.

Třicetiletá Karolína Plíšková, která zmeškala začátek sezony kvůli zlomenině ruky, se stále nemůže dostat do tempa. Češka, jejíž příprava na nový ročník byla zraněním narušena a do turnajového kolotoče naskočila až v březnu, nenavázala na stuttgartské vítězství nad Petrou Kvitovou a v Madridu končí na raketě jiné české hráčky už v prvním kole.

Ve skvělé formě se totiž naopak nachází Marie Bouzková, její čtvrteční přemožitelka. Třiadvacetiletá sympatická hráčka z Prahy už od začátku roku 2022 dává zapomenout na nepříliš vydařenou minulou sezonu. Byla ve finále v Guadalajaře, čtvrtfinále v Monterrey, z kvalifikace prošla do třetího kola v Indian Wells a stabilně si vylepšuje své pořadí ve světovém žebříčku.

Po čtvrtečním derby s Plíškovou navíc může pomýšlet na další úspěšný turnaj. Poté, co bez ztráty setu zvládla kvalifikaci, totiž sadu neztratila ani v duelu s pátou nasazenou a v dalším kole ji čeká souboj s ukrajinskou kvalifikantkou Dajanou Jastremskou.

Cesta do druhého kola nebyla snadná, to rozhodně ne. Pod zataženou střechou se Bouzková musela vypořádat s tím, že neudržela výhodu brejku z první ani třetí hry a nechala Plíškovou srovnat v prvním setu na 3:3.

Klíčem k úspěchu se nakonec ukázala sedmá hra, v níž Bouzková zprvu nevyužila dva brejkboly a následně se rvala o úspěch přes čtyři shody. Nakonec se ovšem na returnu prosadila a úvodní část zápasu dopodávala.

Zatímco v první sadě bylo k vidění hned pět brejků, ve druhé si obě hráčky dlouho držely podání. Bouzková dokonce nepustila soupeřku ani k jednomu brejkbolu, a byť ve třetí hře sama neproměnila ani jednu ze tří příležitostí, v jedenáctém gemu si vše nahradila. Plíškové úspěšně podání prolomila a duel vzápětí doservírovala.