WTA

Bez ztráty setu! Bouzková se kvalifikovala na prestižní turnaj v Madridu

- Radek Štohl

Marie Bouzková (77.) zvládla síto kvalifikačních bojů na prestižní antukový turnaj v Madridu. Česká tenistka ve středečním finále kvalifikace přehrála Danku Koviničovou (114.) 7:5, 6:4, díky čemuž uspěla i ve čtvrté letošní kvalifikaci.

Bouzková první kolo kvalifikace odehrála včera odpoledne, kdy narazila na divokou kartu Fionu Ferrovou (146.). Favorizovaná Češka s Francouzkou nezaváhala, po setech dvakrát 6:2 rychle postoupila do dnešního finále. V něm se jí do cesty postavila Danka Koviničová (114.).

Třináctá nasazená Češka ustála těžký druhý gem, ve kterém odvrátila tři brejkboly, vzápětí soupeřce vzala podání. Za stavu 5:4 sice set nedopodávala do vítězného konce, díky rebrejku ale o chvíli později uzavřela první sadu ve svůj prospěch.

Ve druhém setu bylo v rozmezí třetího a sedmého gemu k vidění pět brejků, o jeden více si připsala Bouzková. Česká tenistka v deváté hře na returnu nevyužila mečbol, při vlastním podání nakonec proměnila pátou nabídnutou šanci na ukončení zápasu.

Marie Bouzková poprvé od Roland Garros 2019 na antuce vyhrála dva zápasy v řadě, teď se může těšit na hlavní soutěž prestižního turnaje. Na soupeřku si ještě musí počkat. Utkat se mimo jiné může s Karolínou Plíškovou nebo Lindou Fruhvirtovou.

V hlavní soutěži dvouhry je celkově sedm Češek, dále to jsou Petra Kvitová (vs. Jil Teichmannová), Tereza Martincová (vs. Emma Raducanuová), Karolína Muchová (vs. Čchin-wen Čeng) a Kateřina Siniaková (vs. Ana Konjuhová). Barbora Krejčíková i Markéta Vondroušová se z turnaje odhlásily.