Světová jednička se kvůli zranění odhlásila z turnaje v Madridu

- Filip Lefenda

Iga Šwiateková v Madridu úctyhodnou sérii 23 výher a 4 titulů v řadě nenatáhne. Světovou jedničku trápí po triumfu ve Stuttgartu bolavé pravé rameno a z prestižního antukového turnaje, jehož hlavní soutěž startuje už ve čtvrtek, se odhlásila.

Dvacetiletá Polka informovala o zranění na svých sociálních sítích. „Po několika náročných týdnech a zisku čtyř titulů v řadě je na čase postarat se o mou ruku, která se začala ozývat už v Miami,“ přiznala vítězka tří úvodních tisícovek z Dauhá, Indian Wells a právě Miami.

„Potřebuji si dát na chvíli od hraní pauzu a paži vyléčit. Z tohoto důvodu jsem se odhlásila z turnaje v Madridu. Věřím, že si zde zahraji v budoucnu ještě mnohokrát. Nyní mé tělo potřebuje odpočinek,“ vysvětlila v současnosti největší hvězda ženského tenisu.

Na kurty se chce vrátit hned na dalším akci. „Dopřeju si trochu času a připravím se na Řím a Paříž,“ ujistila své příznivce rodačka z Varšavy.

Šwiateková se měla ve španělské metropoli na úvod utkat se soupeřkou z kvalifikace. O místo v hlavní soutěži v ní bojuje Marie Bouzková. Pro druhé kolo byla její potenciální protivnicí Petra Kvitová, trojnásobná turnajová šampionka z let 2011, 2015 a 2018.