Třetí triumf na okruhu WTA! Bouzková se Sorribesovou dokráčely k triumfu bez ztráty setu

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou Tormovou prožily v tureckém Istanbulu skvělý týden. V hlavní soutěži čtyřhry totiž za celý turnaj neztratily ani jeden set a dokráčely spolu pro zisk prvního společného titulu na okruhu WTA. Ve finále porazily ruskou dvojici Natelu Dzalamidzeovou a Kamillu Rachimovovou 6:3, 6:4.

Obě hráčky se představily v Istanbulu i ve dvouhře, ke spokojenosti však měly daleko. Bouzková vypadla už v prvním kole a nenavázala na skvělé výkony z amerických turnajů, Sorribesová Tormová pak skončila ve čtvrtfinále, když prohrála utkání s Ruskou Potapovovou, proti které byla výraznou favoritkou.

Své zklamání si ovšem obě vynahradily při společně stráveném času na kurtu v deblu. Během čtyř odehraných zápasů se nenašel žádný pár, který by česko-španělské dvojici sebral alespoň set. Své úspěšně vystoupení pak Bouzková se Sorribesovou zakončily vítězstvím v nedělním finále.

Do něj vstoupily velmi dobře a vybojovaly vedení 3:1. Výhodu brejku pak sice ztratily, ale za stavu 3:3 vytvořily na ruské soupeřky výrazný tlak, povolily jim ve třech gemech uhrát jen dva fiftýny a hladce si dokráčely pro vedení 1:0 na sety.

Na začátku druhého setu se situace trochu obrátila byly to Dzalamidzeová s Rachimovovou, kterým se povedlo jít dvakrát do vedení s náskokem brejku. V obou případech však Bouzková se Sorribesovou předvedly okamžitý rebrejk a následně znovu ovládly koncovku dějství, když se jim povedlo v sedmé hře uskočit do vedení a náskok udržely až do desátého gemu, ve kterém proměnily hned první mečbol.

Bouzková, kterou se Sorribesovou Tormovou pojí kamarádský vztah, po nedělním triumfu slaví už svůj třetí deblový titul na okruhu WTA. První dvě trofeje, které získala loni v Birminghamu a na Livesport Prague Open, slavila po boku Lucie Hradecké. Sorribesová se ve čtyřhře raduje ze čtvrtého titulu.